Децата от 1 до 3 клас ще бъдат оценявани с

...
Децата от 1 до 3 клас ще бъдат оценявани с
Коментари Харесай

Децата от 1 до 3 клас ще бъдат оценявани със звездички и усмивки

Децата от 1 до 3 клас ще бъдат оценени с качествени индикатори, чиито знаци ще бъдат определяни от учебните заведения. Например за чудесно показване те могат да получат в тетрадката си щемпел във формата на звездичка или пък усмивка, дадоха образец от пресцентъра на Министерството на образованието. За всеки от индикаторите - отличен, мн. добър, добър, междинен, слаб - би трябвало да има подобаващ на оценката знак.
Промяната, която задължава учебните заведения да изберат свои знаци, е едно от идните промени на Наредба 11 на МОН от септември 2016 година за оценяване на резултатите от образованието на учениците, планувани в оповестения за разискване план. Очаква се да влезе в действие наесен, при започване на 2017/2018 образователна година.
Използването на близки до най-малките възпитаници знаци ще " подсигурява равномерен преход сред оценяването единствено с качествени индикатори в началните класове и въвеждането на оценки с първокласен и количествен индикатор в последния клас от началния стадий ", т.е. оценките от Слаб (2) до Отличен (6), с които децата би трябвало да свикнат в 4 клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР