Децата няма да носят защитни маски за лице в детските

...
Децата няма да носят защитни маски за лице в детските
Коментари Харесай

Децата в детските градини няма да носят маски

Децата няма да носят защитни маски за лице в детските градини, без значение от възрастта си. Дете може да носи защитна маска там единствено по рекомендация на доктор или при декларирано предпочитание на родител. Това заяви Министерството на образованието и науката (МОН), което след остра социална реакция промени насоките си за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Само преди дни МОН разгласи, че 6-годишните малчугани би трябвало да са с маски в забавачките.

В понеделник столичният заместник-кмет по образованието Мирослав Боршош реагира остро и разгласи концепцията за безумна. Детските градини в София отварят порти на 1 септември и ще бъдат без маски. Това е мнението на работодателските организации в системата на предучилищното и учебното обучение, както и на наставнически организации. Дневният режим на децата в детските градини е кондензиран с разнообразни действия, обстановки и интензивности като хранене, игри и следобедния сън при които носенето на защитни маски е невероятно и неефективно, показват те в своя позиция, която е призната от Столична община.

Учителите и помощния личен състав обаче ще са задължени да носят маски в общите закрити елементи на постройката и когато по изключение работят с повече от една група, плануват оповестените през днешния ден насоки от МОН.

Според тях в учебните рейсове маските са наложителни за възрастните, а за децата решаваща е преценката на родителите.

Сред наложителните ограничения за понижаване на рисковете от зараза са спазването на отдалеченост сред децата и личния състав от разнообразни групи, постоянната стерилизация и поддържането на строга персонална хигиена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР