Децата на починалите олимпийски медалисти ще наследяват премиите им. Тази

...
Децата на починалите олимпийски медалисти ще наследяват премиите им. Тази
Коментари Харесай

Децата на починалите олимпийски медалисти ще наследяват премиите им

Децата на умрелите олимпийски медалисти ще наследяват наградите им. Тази смяна в Закона за физическото образование и спорта, която влиза в действие от 1 януари 2019 година, беше дефинитивно призната на второ четене от Народното събрание. Това заяви основателят за смяната доктор Даниела Дариткова - депутат от ГЕРБ.

Досега законът регламентираше разпределяне на пожизнена месечна награда за олимпийските медалисти, прекратили дейна спортна активност. С смяната се вкарва правилник за унаследяването й и тя да се получава и от ненавършилите пълноправие деца на олимпийските медалисти, чието право да получават наградата е прекъснато заради гибел.

Д-р Дариткова изясни мотива да одобри законодателната самодейност след неочакваната гибел на двама щангисти със извоювани олимпийски медали, които оставиха невръстни деца-сираци - Милен Добрев и Величко Чолаков, който е от Смолян, а фамилията му са й пациенти. Провела е и среща с предприемчив комитет от Facebook групата " Заедно за децата на първенците ", които апелирали за помощ. Първоначално внесохме план за смяна на Закона за физическото образование и спорта, съответно в тази тенденция.

Впоследствие се оказа, че Министерството на спорта е подготвило цялостна стратегия на този закон. Отново импортираните оферти бяха признати при второто четене на законопроекта в четвъртък и петък предходната седмица, изясни доктор Дариткова.

Децата на умрелите олимпийски медалисти ще могат да получават помощта до навършване на пълноправие или до 25 години, когато са учащи. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР