Децата на британска кралица Елизабет II, включително крал Чарлз III,

...
Децата на британска кралица Елизабет II, включително крал Чарлз III,
Коментари Харесай

Децата на Елизабет II участваха в бдение около ковчега на майка си ВИДЕО+СНИМКИ

Децата на английска кралица Елизабет II, в това число крал Чарлз III, участваха в бдение към ковчега на починалия монарх в катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург. Катедралата ще остане отворена до късния следобяд за поклонение. Късно довечера ковчегът би трябвало да бъде в Бъкингамския замък. 

Чарлз III, неговата сестра Ан и двамата му братя принцовете Андрю и Едуард участваха в обичайното бдение. 

Символичният обред продължи към 10 минути, като четирите деца на кралицата бяха ситуирани от всяка страна на ковчега. Пред катедралата не престават да се тълпят хора, които желаят да кажат последно довиждане на кралицата. Днес в 19 часа българско време ковчегът ще бъде откаран на летището в Единбург и оттова със аероплан на кралските военновъздушни сили, с принцеса Ан на борда, ще бъде превозен до военната база Нортхолт. Предвижда се в 21 часа българско време ковчегът да бъде в Бъкингамския замък, където ще бъде посрещнат от краля и кралицата-консорт. 



Кралската двойка обаче преди този момент ще посети Северна Ирландия, което е част от обиколката на Чарлз Трети във всички елементи на Обединеното кралство, инфорвира БНР. Политически наблюдаващи на Острова считат, че решението на Чарлз III да стартира ръководството си с тази обиколка демонстрира, че негова първостепенна грижа е бъдещето на съюза. В сряда следобяд ковчегът на кралицата ще бъде изложен за поклонение в Уестминстърското абатство в продължение на четири цялостни дни. 

В Лондон към този момент се събират хора за процесията до абатството, някои от които къмпингуват в близост. От министерството за цифровизация, просвета, медии и спорт обаче предизвестиха хората да не пречат по никакъв метод на процесията. Освен това бе обявено, че в Хайд парк, който е наоколо до трасето, ще бъдат конфигурирани два огромни екрана, тъй че тези, които нямат достъп до процесията, ще могат да я следят, защото ще бъде лъчение онлайн по малкия екран и радиото.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР