Децата могат да се заразят и чрез покупките от магазина,

...
Децата могат да се заразят и чрез покупките от магазина,
Коментари Харесай

Педиатър: Децата могат да се заразят и чрез покупките от магазина

Децата могат да се заразят и посредством покупките от магазина, по тази причина е потребност добра хигиена у дома. Това сподели в изявление за Радио " Фокус “ – Варна д-р Галина Христова, педиатър от града. Тъй като децата са най-податливи на вирусни и грипни инфекции, родителите би трябвало да внимават с вероятните преносители на вирусите, предизвести тя.

По думите й, заразяването най-често става при контакт с болен, който посредством кихане или кашлица, отделя микро капчици вода, които съдържат и причинителите на най-честите сезонни вирусни болести. " Това става при непосредствен контакт, при престояване по-продължително време в затворено помещение. Може да стане, когато се употребяват общи принадлежности за хранене. Също по този начин, когато при по-малките деца, се употребяват играчки, които те поставят в устата си, или когато самите деца се допират с ръцете си, с които са пипали играчки преди този момент “, сподели доктор Христова.

На родителите тя предложи поддържането на добра хигиена у дома, както и избягването на дългия престой тук-там, където се събират голям брой хора. " Вирусът може да бъде пренесен у дома и с покупките от магазина, с предмети, по тази причина е удачно честото измиване на ръцете – спазването на една добра хигиена у дома. Проветряването постоянно, както и сменянето на въздуха там където се отглеждат децата. Не е удачно също, визитата на деца в молове, нескончаем престой на деца в магазини – там, където се събират повече хора “, изясни доктор Галина Христова. Препоръчително е да се заобикалят контактите на децата под 7 години с заболели хора, сподели още тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР