Децата, която пият пълномаслено мляко, са по-слаби от връстниците си,

...
Децата, която пият пълномаслено мляко, са по-слаби от връстниците си,
Коментари Харесай

Специалисти съветват децата да пият пълномаслено мляко

Децата, която пият пълномаслено мляко, са по-слаби от връстниците си, които одобряват полуобезмаслено мляко, откриха канадски учени, представени от в. "Дейли мейл ".
Те направиха обзор и обобщиха данните от 28 проучвания на резултата от консумация на краве мляко върху затлъстяването при децата.
Подрастващите, които постоянно пият пълномаслено мляко, са с към 40 на 100 по-малко склонни да пълнеят спрямо връстниците си, които пият други типове млека. Според учените повода е, че при по-високо наличие на мазнини напитката засища децата за по-дълго време и по тази причина се хранят по-рядко.
Учените от болница "Сейнт Майкъл " в Торонто обобщиха резултати от проучвания на 21 000 деца на възраст от една до 18 години, извършени в седем страни.
Нито едно от оценените проучвания не демонстрира, че децата, които употребяват мляко с понижено наличие на мазнини, са изложени на по-нисък риск от наднормено тегло или затлъстяване.
В 18 от проучванията има догадка, че подрастващите, които пият пълномаслено мляко, е по-малко евентуално да затлъстеят. В 10 от проучванията се показва, че няма връзка сред наличието на мазнини в млякото и наднорменото тегло при децата.
Американската академия по педиатрия предлага децата да преминат от пълномаслено мляко (3,25 процента) на мляко с ниско наличие на мазнини (0,1 до 2 процента) на двегодишна възраст.
Препоръката на английските здравни управляващи е сходна, само че в нея се показва, че маслеността в млякото обезпечава калории на подрастващите и съдържа значими витамини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР