“Децата и компютрите /Киберпрестъпления/ бе поредната тема, която прокурор Зорница

...
“Децата и компютрите /Киберпрестъпления/ бе поредната тема, която прокурор Зорница
Коментари Харесай

Петокласници изслушаха беседа за киберпрестъпленията и опасностите в интернет

 “Децата и компютрите /Киберпрестъпления/ " бе следващата тематика, която прокурор Зорница Цветкова от Районна прокуратура – Разград и арбитър Николай Борисов от Районен съд-Разград показаха пред възпитаници от 5 “а “ и 5 “б “ клас на СУ " Христо Ботев “ Разград, оповестиха от пресслужбата Окръжен съд- Разград.

Темата е извънредно настояща измежду подрастващите, защото те от много ранна възраст всеобщо употребяват по няколко обществени приложения като Facebook, Тик-Ток, Инстаграм, Снап чат и така нататък Заради нежната си възраст и доверчивост, те елементарно се трансформират в цели на непознати незаконни планове.

Съдия Борисов изясни какво се крие зад термина " хакер “, какви са типовете компютърни закононарушения и наказванията, които планува за тях Наказателния кодекс. Призова към зоркост във връзка с подправените профили и към това, каква информация и фотоси всеки споделя в профила си. Това ще защищити децата да не се трансфорат в жертви на тормоз или изнудване.

Учениците бяха осведомени с най- честите случаи на кибертормоз и киберпрестъпления. Съдия Борисов подчертава на рисковите имейли и известия, в които се съдържа злотворен код и вредите, които той нанася.

В края на беседата, която е част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, всяко дете получи издание на Конституцията на Република България.

Следващото посещение в СУ " Хр. Ботев “ е на 26 май, когато пред шестокласници ще бъдат показани тематиките за " Хулиганските прояви на малолетни деца. Последици. “ и " Възпитателните ограничения за деца при противообществени прояви, способи и места за използването им “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР