Деца, вие сте съвременните пазители на българските букви. Това заяви

...
Деца, вие сте съвременните пазители на българските букви. Това заяви
Коментари Харесай

Гълъб Донев призова учениците да използват по-често кирилицата от чуждите модерни думи

Деца, вие сте актуалните пазители на българските букви. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., който откри образователната година в 60-то Основно учебно заведение " Св.св. Кирил и Методий ".

Донев благодари за опцията да се завърне още веднъж в неговото първо учебно заведение.

Вълнението, което изпитвам в този първи образователен ден, е като това, което изпитах преди съвсем 50 години, когато за първи път прекрачих прага на това учебно заведение, съобщи министър председателят.

Той сподели, че това е едно от най-старите учебни заведения в София и в България.

,,През 1842 година на 1 септември Поп Георги Величков събира група момчета в задната стая, прилепена до селската кръчма, с цел да ги учи на четмо и писмо``, напомни историята служебният министър председател.

По думите му точно в това учебно заведение се е научил да чете и написа. Научил се е и да отглежда цветя.

,,Имаше конкурс за най добре отгледано цвете в саксия, включих се в четвърти клас и в пети го завоювах с бегонията, която отгледах``, описа Донев и означи, че развъждането на цветя изисква грижа, внимание, непримиримост и доста любов.

Вашите учители с непримиримост, самообладание и любов отглеждат у вас, в мозъците и сърцата ви, любовта към знанието. Учители, бъдете търпеливи да отгледате любовта, да разцъфне цветето на знанието в мозъците и сърцата на вашите възпитаници. Родители, вие сте третият незабележим участник в класните стаи, бъдете опора на вашите деца, обърна се към тях министър председателят, призовавайки ги да пишат на кирилица, да опознават и учат родния ни език.

,,Може би непознатите думи ще ви се сторят съвременни, само че българските думи са тези, които ще ви държат мощно свързани с вашите родители и вашата страна``, уточни още министър председателят Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Той подари на учебното заведение икона на Св.св. Кирил и Методий и получи като подарък пано с негови фотоси от времето, когато е бил ученик на 60-о учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР