Деца от училище Васил Левски“ в Карлово посетиха днес горски

...
Деца от училище Васил Левски“ в Карлово посетиха днес горски
Коментари Харесай

Деца от Карлово в подкрепа на каузата „Залесявайки, променяме света“

Деца от учебно заведение „ Васил Левски “ в Карлово посетиха през днешния ден горски разсадник в града и залесени площи в района, в поддръжка на идеята " Залесявайки, променяме света! “. Кампанията се реализира по план „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавно дружество “, по предпочитана ос 3 „ Натура 2000 и биоразнообразие “ на оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020 година “

Възстановяването на горите в България е значима част от запазване на околната среда. Децата могат доста да научат за природата по време на сходни събития, което е в помощ и на образователния развой. Това съобщи Христина Донкова, учител в приблизително учебно заведение " Васил Левски " в гр. Карлово.

Опазването на горите е значимо и за естествените местообитания. Това е първата стъпка и към възстановяване качеството на въздуха, подчертаха от екипа на плана.

Проектът е ориентиран към основаване на по-устойчиви екосистеми и възстановяване на околната среда, като задачата е в него да се включат деца и младежи.

„ Възрастните би трябвало да садят колкото се може повече дървета “, считат децата от Карлово. Това сподели и пред микрофона на Дарик 10-годишната Зоя Христова.

В идващите седмици в границите на акцията възпитаници ще посетят разсадници и семепроизводствени градини и на територията на Община Смолян.

Още за самодейността може да чуете от прикачения звуков файл.



Кампанията е по план с контракт:

Проект №BG16M1ОP002-3.035-0004 „ Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги, предоставяни от горите, посредством използване нa лесовъдски практики и залесяване на територията на Южноцентрално държавнo дружество. “, за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Бенефициент: ЮЖНОЦЕНТРАЛНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ Директива за птиците, гр. Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР