Деца от детска градина Дружба“ гр. Плевен гостуваха днес на

...
Деца от детска градина Дружба“ гр. Плевен гостуваха днес на
Коментари Харесай

Светът на авиацията заплени малчуганите от Детска градина „Дружба“ - Плевен

Деца от детска градина „ Дружба “ гр. Плевен гостуваха през днешния ден на 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Поводът за това благо посещаване бе идният празник на авиацията и космонавтиката – 12-ти април и голямото предпочитание на децата да видят самолетите и да научат за специалността на военните водачи.



Директорът на детската градина госпожа Бистра Калева показа: „ Силата на българския военен дух и смелостта на водачите, които покоряват небесната простор е неоспорим мотив за горделивост и блян за подражателство. За тази мощ и героизъм описваме постоянно на дребните ни ученици. Искрено имаме вяра, че можем да бъдем сътрудници в образованието и възпитаването на виновни и родолюбиви българи. За нас е чест да Ви гостуваме във връзка идния празник и дружно да създадем по-ясни и действителни фантазиите на децата за специалността на смелите български военни водачи “.



С голям интерес децата и техните учители разгледаха експозицията в музея на авиобазата. От увлекателната сказка на госпожа Кремка Алипиева те научиха за значими моменти от историята на Летище Долна Митрополия и бойните обичаи на Българските Военновъздушни сили. Впечатлени бяха от изложените униформи, летателни костюми, макети на летателни апарати и най-много от тренажора на аероплан Л-29.



Посещението продължи в ескадрила за „ Оперативна подготовка на авиационната техника ”. Там ги чакаха техниците, които на драго сърце им демонстрираха самолетите L-39 “Albatross ”, “Pilatus ” PC-9M и “Zlin Z242L ”. След като направиха фотоси за спомен пристигна най-вълнуващият миг – наблюдението на полети. Със спотаен мирис децата следиха излитането и кацането на самолетите и махаха с ръчички за привет. С грейнали очи, усмивки и задоволство от претърпените страсти децата си взеха сбогом с водачите и пожелаха „ До нови срещи “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР