Детенцето на 1 годинка и 9 месеца от плевенското село

...
Детенцето на 1 годинка и 9 месеца от плевенското село
Коментари Харесай

Наказват полицаи за бездействие по случая с убитото бебе в Плевенско, майката крила два месеца

Детенцето на 1 годинка и 9 месеца от плевенското село Лазарово, което бе оповестено за изчезнало преди Коледа, в действителност е било убито още в края на октомври. Ужасяващото разобличаване направиха на конференция през днешния ден от окръжната прокуратура.

22-годишната майка на детето е арестувана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Детето е било оповестено за общодържавно търсене на 23 декември в в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кнежа, а месец по-рано - на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

„ Има дълбоки пропуски и недостатъци, поради което сме назначили дисциплинарна инспекция по отношение на виновните чиновници ", разясни старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той добави, че са формирани три дисциплинарни производства за безучастие и неспазване на нормативната база.

След като детето е оповестено за търсене са подхванати оперативни дейности, а през вчерашния ден се е стигнало и до съответни елементи към закононарушението.

Жената е признала за убийството на детето, открити са елементи от тялото.

Иначе тя е полагала положителни грижи за него благодарение на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при положителни битови условия.

По случая предстоят експертизи като една от тях ще е за психологичното положение на дамата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР