Инспекторатът към ВСС предлага отстраняването на инспектор Александър Мумджиев, правил

...
Инспекторатът към ВСС предлага отстраняването на инспектор Александър Мумджиев, правил
Коментари Харесай

Инспекторатът към ВСС предлага отстраняването на Александър Мумджиев, правил сексуални намеци към камериерките в хотел във Враца

Инспекторатът към Висш съдебен съвет предлага отстраняването на контрольор Александър Мумджиев, правил полови подмятания към камериерките в хотел във Враца.

Случаят е от през вчерашния ден вечерта, когато Александър Мумджиев се бил настанил в хотел в града. По неофициална информация служебният контрольор е бил в нетрезво положение, когато почнал да прави полови подмятания към обслужващия личен състав.

Мумджиев е бил арестуван за 24 часа, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.

„ Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграничава от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите “, показаха в позиция до медиите от Инспектората. Казва се още, че Районна прокуратура – Враца ще извърши инспекция, която ще откри налице ли са задоволително данни за покачване на обвиняване.

„ Изложените данни сочат за държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт, заради което ИВСС ще изпрати до Висш съдебен съвет и Народното събрание предложение за освобождението му от служба на съображение чл.48, ал.1, т.5, прочие последно от Закона за правосъдната власт.

Въз основа на това предложение една пета от народните представители или Висш съдебен съвет могат да създадат предложение за освобождението на Александър Мумджиев от заеманата служба “, показват от Инспектората.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР