Дете на 6 години, в критично състояние, с остра вирусна

...
Дете на 6 години, в критично състояние, с остра вирусна
Коментари Харесай

6-годишно дете, в критично състояние, беше транспортирано със самолет „Спартан“ от Бургас до София

Дете на 6 години, в сериозно положение, с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина), беше превозено със аероплан „ Спартан “ от Бургас до София.

Искане за осъществяване на консултация и реанимационен трансфер публично постъпило в Министерството на здравеопазването през днешния ден сутринта, от УМБАЛ – Бургас.

Здравният министър доктор Асен Меджидиев е известен за случая късно през вчерашния ден, като незабавно координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата.

Още през вчерашния ден било осъществено и сформирането на медицински екип, който да извърши авиомедицинската задача. След голям брой диалози с медицинските екипи на УМБАЛ – Бургас, СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “, УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, Военномедицинска академия, центровете за незабавна здравна помощ в Бургас и София беше решено консултацията на детето да бъде осъществена в УМБАЛ – Бургас от реанимационен екип на „ Пирогов “, който след оценка на клиничното положение да реши опцията за превозване, оповестяват от Министерството на здравеопазването. 

Самолетът „ Спартан “ излетя в 9:30 ч. от летище „ Враждебна “ с реанимационен екип от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ в състав: доцент доктор Богдан Младенов, началник на екипа и шеф Клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, доктор Пламена Христова, Любка Чалева, здравна сестра, и Цветелина Иванова, здравна сестра-бордна от екипа по авиомедицинска евакуация на ВМА. В 13:30 ч. самолетът кацна на летище „ Враждебна “.

Към момента детето е приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на „ Пирогов “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР