Дете на 3 години загина при катастрофа снощи във Врачанско.

...
Дете на 3 години загина при катастрофа снощи във Врачанско.
Коментари Харесай

При катастрофа загина 3-годишно дете. Лекарка от Спешна помощ отишла на място пияна

Дете на 3 години почина при злополука нощес във Врачанско. А лекарката от Спешна помощ, пристигнала на мястото на тежкия случай, през днешния ден се оказа с позитивна проба на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи, по неофициална информация дрегерът е отчел над 1,2 промила.

Майката на дребното дете също е потърпевша и е със сериозна тежко-черепна контузия и рани по гърдите. Бащата не е съществено потърпевш. Инцидентът е станал на път към село Лиляче. Автомобилът се е преобърнал по таван в дере поради проливния дъжд. Вътре са били починалото дете и неговите родители.

На мястото на случая – правата сред Враца и село Лиляче, са пристигнали две коли за спешна помощ. В едната от тях е била употребилата алкохол лекарка.

" На доктор Димова е направена проба с дрегер, която е положителна. Тя е отказала да даде кръвна проба. Потресена съм от тази новина. Да, в действителност тя е доста добър доктор, само че от тази вест следва инспекция и използване на цялата суровост на закона ", твърди директорката на Спешния център във Враца доктор Галина Лещарска пред Нова тв.

Според лекарката от другата линейка, доктор Теодора Генова, детето е било мъртво, умряло на място.

" Повиках бащата и дядото и персонално на тях им оповестих за гибелта. По правилник, когато има смъртен случай в кола за спешна помощ, би трябвало да стои два часа в нея и по-късно да се смъкна в Съдебна медицина ”, изясни тя.

До инспекцията на дейностите на лекарката, която през днешния ден се оказа с позитивна проба, се стигна след бурна реакция от страна на околните на умрялото дете, които се възмутиха от държанието ѝ.

„ Защо не ни кажат къде е детето. Ние знаем, че е умряло - само че къде е? Нито сме го видели, нито са ни питали по какъв начин се споделя - нищо ”, питаха роднините.

Снощи напрежението в Спешния център във Враца се увеличи, а бащата в положение на афект счупи и стъкло на входа му.

Свидетелка на случая е подала сигнал на тел. 112, обадила се е и на околните. Дядото на умрялото момче е заварил на мястото полиция и пожарна. Питал ги къде е детето и те му споделили, че е под колата. Той твърди, че го извадил самичък, като двама служители на реда са му помогнали да повдигне колата, оповестява бТВ.

Детето не се е движило, само че не се знае какво тъкмо е било положението му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време коли за спешна помощ към момента не е имало, се твърди в информацията на бТВ.

Предстои да се открива къде е умряло детето - на място или в колата за спешна помощ

Бащата, който е карал колата, е карал с висока скорост - над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати. Детето не е било в столче, а в ръцете на майка си.

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев също разяснява тематиката с позитивния тест за приложимост на алкохол на лекарката - в жанр, че не е осведомен за това. В същото време той с огромна убеденост разгласи, че екипите са пристигнали в точния момент и са работили съответно.

" Информацията, която имам досега е, че екипите на Бърза помощ са пристигнали в точния момент, реагирали са задоволително съответно ", сподели Меджидиев.

Лекарят също е реагирал в обстановката, уточни министърът. Той сподели, че още няма резултати от тестът за алкохол в кръвта на лекарката, отзовала се на сигнала за злополуката.

" Още нямаме информация за такова нещо, за такива позитивни проби ", разяснява здравният министър и сподели, че сходни съобщения е видял единствено в медиите, макар че информацията беше публично обявена от Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР