Дете на 2 години и 7 месеца изчезна безследно и

...
Дете на 2 години и 7 месеца изчезна безследно и
Коментари Харесай

Мистерията около изчезването на малкия Мехмед се заплита

Дете на 2 години и 7 месеца изчезна безследно и 22 часа държа в боязън и напрежение родители, близки и издирвачи в Якоруда. От дребния Мехмед нямало ни новина, ни кост от 17 часа в сряда. Той бе открит към 15 часа в близко село,

Детето се е изгубило единствено в гората или е било похитен, само че нещо е подплашило бандитите и те са го изоставили.



Това са главните версии, които хората в Якоруда разясниха след щастливата развръзка. Мехмед бе открит жив и здрав до село Бунцево, което е на 16 километра от Якоруда.

Полицията и прокуратурата обясняват по какъв начин малчуганът се е озовал там - облечен единствено с панталонки и блузка с дълъг ръкав, самичък в гората на 900 метра надморска височина, където през нощта температурата е била 10 градуса. “За 2-годишно дете това е много отдалечено място.

Важното е, че е живо и крепко. Тепърва ще откриваме по какъв начин е стигнало толкоз далеч”, сподели шефът на ОДМВР-Благоевград Дойчин Дойчинов.

Мехмед безусловно се изпарил към 17 ч в сряда. Според родителите му той бил оставен да играе на двора дружно със сестричката му.

За момент били без контрол и внезапно дребното момченце изчезнало. Близките хукнали да го търсят, само че не разкрили нищо. За последно съседите го зърнали да играе отвън двора със сестричката.

“Аз и майка му бяхме на двора. Следобед майка му отиде в къщата да готви, влязох и аз за малко. На улицата обаче бе останал дядо им.

Мехмед и сестра му останаха да играят. Аз излязох след пет минути на двора и към този момент от Мехмед нямаше следа”, описа бабата Емине.

Дядото пък твърди, че е бил на два-три метра от двора, на улицата, стоял подпрян на електрически дирек. Казва, че нищо не е видял.



Близо два часа след изгубването бащата на детето се обадил на тел. 112. В издирването се включиха над 70 служители на реда, доброволци, горски, пожарникари, планински спасители. Полицията анулира всички планувани мероприятия и акции, с цел да открие Мехмед.

Полицаи обикаляха и Велинградско, където околните имат родственици. Проверяваха се плевни, каруци, коли, изоставени бараки, къщи, реки и водоеми. Единствената диря бе детска сандалка, открита в гората, само че по данни на околните детето било по чехли. На 12-ия час от изгубването на Мехмед родителите съществено започнаха да считат, че детето е отвлечено.

Семейството има четири деца. Мехмед е второто отроче във семейството, а най-малкото е на 7 месеца. Фамилията е много бедна, майката е в отпуск от четири години, а бащата е незает.

Работи на повикване от съседи, прави всякаква черна работа.

“За мен това дете е отвлечено за обмен. То е мъничко и няма по какъв начин да изчезне толкоз бързо и да се отдалечи. Колко може едно малко дете да върви. Аз нямам друга версия. Никога не е бягало, постоянно сме го оставяли умерено на двора и не е излизало дори”, счита бащата Зия Юркин.

За всички в града бе тайнственост изгубването на детето. Близки на фамилията ходили даже на гледачка, която споделила, че най-вероятно детето е отвлечено с кола от мъж, който имал психологични отклонения.

В града плъзнаха и всевъзможни версии. “Може да е било откраднато и квалифицирано за изнасяне зад граница. То е беличко, хубавко, ще го продадат. Може и за донор да са го подготвяли.

Но нещо очевидно е подплашило бандитите”, разясниха якорудчани. Появиха се и клюки, че детето е отвлечено закратко поради бащата. Той е престъпно проявен, има регистрации за обири. Според локалните хора може някой да е сърдит и да е взел преднамерено Мехмед за наказване.

След повече от година

Още няма диря от Мариян и Онур

Две деца на съвсем същата възраст, като Мехмед, изчезнаха безследно предходната година и към момента няма диря от тях.

Първо на 17 март в бургаското с. Равнец се изгуби по сходен метод 2-годишният Онур. Малкият е бил облечен с бяла или светла връхна дреха с дълъг ръкав.

От полицията прецизираха, че детето има присъщ недостатък с напредването на едното краче. Изчезнал е в региона на лозовия масив към селото.

Детето е било там дружно с другари, децата са чествали рожден ден. Майката на момченцето - Цвета Ангелова, съобщи тогава, че детето е отвлечено или изядено от чакалите в гората.

Онур бе търсен от полиция, локални хора, доброволци. В търсенето бе включен и дрон. До момента от него няма и диря, описаха локални поданици. След изгубването, родителите на детето се изселили в несебърското село Кошарица.

Няма диря и от мистериозно изчезналия Мариян от стражишкото село Николаево. Детето, което е на година и половина, е в неопределеност от 22 октомври 2019 година Издирването му продължи 5 месеца и бяха прекъснати през март тази година.

В злощастния ден майката поверила грижите за детето на татко му, който единствено за минути се разсеял с телефонен диалог.

Приключвайки, открил, че Мариян го няма. Момченцето не било укрепнало и не можело да се движи добре независимо. Предполагаше се, че детето се е изгубило в пущинаците зад къщата на родителите си или пък е станало жертва на диви животни.

Имаше и хипотези, че дребният Мариян е откраднат или че е продаден зад граница. “Досъдебното произвеждане е спряно. Ако бъде открита някаква улика, неотложно следствието ще бъде възобновено”, обявиха от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР