Десподов донесе победата напук на освиркването на химна ниБългарският национален

...
Десподов донесе победата напук на освиркването на химна ниБългарският национален
Коментари Харесай

Храбра България удари Северна Македония насред Скопие


Десподов донесе успеха на инат на освиркването на химна ни

Българският народен тим по футбол записа първа победа като посетител от 22 мача насам, откакто завоюва с минималното 1:0 гостуването си в Северна Македония.

Кирил Десподов осъществя единственото попадение в срещата, играна под пороен дъжд и на доста неприятен терен на стадион " Тоше Проески ", а домакините се постараха да я изнервят до краен лимит.

Те останаха с човек по-малко още в 14-ата минута на дуела, който бе предшестван от грозна постъпка на домакинските почитатели, които .

За нея новият ни народен селекционер Младен Кръстаич, дебютирал с 5:1 над Гибралтар, направи 3 промени в стартовия състав.

Вместо Иван Турицов, Петко Христов и Филип Кръстев от първата минута под проливния дъжд започнаха Виктор Попов, Пламен Гълъбов и Янис Карабельов.

Двубоят стартира равностойно, а още в 14-ата минута Северна Македония остана с човек по-малко, защото Тодор Тодорски бе изпъден.

Той получи пряк червен картон за безумно влизане против Марин Петков в средата на терена.

Това докара до рокада в строя на домакините - Стефан Ашковски размени Александър Трайович в 22-ата минута, а 3 по-късно Стефан Ристовски стреля от отдалеченост, само че Даниел Наумов боксира в корнер.

След още 3 минути пък Антон Недялков изведе в пеналта Радослав Кирилов, който се завъртя технично, само че бе блокиран.

Топката стигна до Кирил Десподов, но той не бе квалифициран и тя просто се отби в него, с цел да бъде уловена от вратаря на домакините.

В 37-ата минута Илиян Стефанов и Десподов не се схванаха в наказателното поле, с цел да завърши първото полувреме при нулево тъждество.

На почивката в българския отбор бе осъществена двойна промяна като местата на Карабельов и Стефанов бяха заети от Филип Кръстев и дебютиралия в Разград 4 дни по-рано младеж Никола Илиев.

Скоро след паузата нашите футболисти съумяха да открият резултата.

В 50-ата минута Ради Кирилов изведе със страховит пас Десподов зад тила на отбраната. Капитанът на България овладя елегантно на гърди и от ждроб прати топката сред краката на вратаря и в мрежата му за 1:0.

Само 6 минути след попадението си Десподов опита да вкара и второ, само че изстрелът му по земя бе избавен от Димитриевски.

В 59-ата минута вратарят на домакините бе преодолян след удар с глава на Антон Недялков, само че бранител почисти пред самата голлиния топката.

Едва 3 минути по-късно същото се случи пред нашата врата, където Валентин Антов бе последна бариера пред това кълбото да спре в мрежата ни след воле на Езджан Алиоски по диагонала.

Последва замяна на удари, профучали около задачата, с цел да се стигне до заключителните минути на срещата.

В тях още веднъж имаше грозни подиуми, този път на терена, където футболисти на домакините реагираха бурно на опит за закъснение на играта от страна на Кирилов.

Стигна се до всеобщо сдърпване сред играчи, което завърши с жълт картон за капитана на Северна Македония и за българския нападател.

Въпреки това българският тим не изпусна самодейността и по този начин предотврати заключителен напън на домакините, с цел да реализира втора поредна победа под управлението на Младен Кръстаич.

Благодарение на нея България приключи на второ място в крайното класиране на Група 4 на Лига „ С “ с 9 точки, което ни обезпечава място в 4-та урна на жребия за квалификациите на Евро 2024.

0:1 Кирил Десподов (50)

:

Северна Македония :1. Столе Димитриевски, 4. Егзон Бейтулай, 5. Гьоко Зайков, 6. Висар Муслиу, 2. Тодор Тодорски, 9. Александър Трайковски, 10. Енис Барди (к), 7. Елиф Елмас, 8. Езджан Алиоски, 23. Боян Миловски, 19. Милан Ристовски;

Селекционер: Благоя Милевски;

България : 1. Даниел Наумов, 6. Виктор Попов, 5. Пламен Гълъбов, 23. Валентин Антов, 14. Антон Недялков, 16. Марин Петков, 8. Янис Карабельов, 22. Илиян Стефанов, 4. Илия Груев, 10. Радослав Кирилов, 11. Кирил Депсодов (к);

Селекционер: Младен Кръстаич.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР