Десни политически партии, видни общественици и собственици на фондации искат

...
Десни политически партии, видни общественици и собственици на фондации искат
Коментари Харесай

Само във Фрог: Политици готвят преврат в „Системата ни убива“, раздават на майките депутатски места /снимки/

Десни политически партии, видни общественици и притежатели на фондации желаят да завладяват организацията на майките „ Системата ни убива “ по модела на Троянския кон. След тях са вкарани провокатори, които да ги управляват от една страна, а от друга- да ги компрометират, тъй че идеята да пропадне. Това сочи следствие на Фрог нюз.
На процедура разцеплението на майките пристигна точно от вътрешната страна. Тези, които действително се борят за правата на децата си, в един миг усетиха, че непознати сили се пробват да ги изтласкат, тъй че идеята за правата на децата да се „ деформира “.

За какво става дума: Една от майките е Ина Маринова. Макар, че на последните митинги съвсем не се е вясвала, тя скочи против организаторката Вера Маринова. Маринова още през юни упорства да се махне палатката пред Народното събрание и да не се минава към ефикасни митинги. Наскоро по БТВ пред Светльо Иванов тя се разграничи публично от майките. Пропусна, обаче да спомене, че брачният партньор й Лазар Илиев е персонален водач на обществения министър Бисер Петков. След медийната й изява майките желаеха право на отговор, само че подобен не им бе даден. Жените в черно не изключват вероятността, че точно през нея ръководещите са се опитвали да управляват и да дискредитират „ Системата ни убива “.

Снимка: Ина Маринова и Лазар Илиева

.

Интересни са нещата и към друга стачкуваща майка-Красимира Обретенова . Тя е една от първите, които желаеха да се в профил Вера Иванова като водач на митинга. Обретенова фактически е майка на дете с увреждания, която напусна България преди година и отпътувала за Холандия. Лятото тя провежда среща на майките с представители на „ Да, България “ на палатката /виж снимка/. Според участвали на срещата майките получили следната оферта- 5 депутатски места в бъдещият парламент, в случай че смъкват Бойко Борисов и се отъждествят с „ Да, България “ и техните дела. Обещали им и финансиране на акцията и одобрявана не техните претенции под формата на закони. „ С ваша помощ ще спечелим цялостно болшинство от 180 депутати “, дали обещание гостите. Освен това с споделили, че в случай че майките в действителност катурнат държавното управление на Борисов, щели да го вкарат „ на топло “, каквото и да значи това. След като получили офертата, майките изгонили гостите си със скандал. От тогава се почнало с всевъзможни офанзиви към майките и персонално към Вера Иванова.

Снимка: Срещата на майките с представители на " Да, България "

.

Снимка: Красимира Обретенова

.

Сред най-активните майки са Валентина Ташкова и Мая Стоицева . Изненадаха обаче всички, откакто и те настояха за промяна на водача на „ Системата ни убива “. Междувременно направиха различен уебсайт, който се споделя „ Мостове “. Проверка на Фрог демонстрира, че двете дами са извънредно дейни и в други действия, свързани с фондации. Интересен факт е, че Ташкова и Стоицева имат обща компания „ Принтфейс “, записана преди 10 години. В нея шефове са съпрузите на двете дами. Собствеността на компанията е разграничена на четири равни дяла сред четиримата от двете фамилии.

Ташкова и Стоицева, защитнички на бедните майки, вземат участие и няколко фондации, като едната от тях е обща. Става дума за ресурсен център за подкрепяне на деца, в който Стоицева е шеф, а Ташкова - член.

Фондация „ Център на мама “ пък е на Валентина Ташкова. На 60% тя се финансирана от страната. Името на Мая Стоицева попада във фондация „ Грижа за родители на изключителни малчугани “, „ Символ на любовта “, „ Символ на любовта-дневен център “, съдружие „ Дари обич “, „ Сънфлауър “. Любопитно е какъв брой пари са усвоили фондациите на двете дами през разнообразни интервали от време? Според счетоводния баланс на фондация „ Символ на любовта “, активите през 2015 година са малко над 2 млн. лева,, а през 2016 година-почти 2 млн. лева Отново от документите излиза наяве, че „ Символ на любовта Дневен център “ регистрира над 7 млн. активи през 2014 и 2015 година. За 2017 година „ Символ на любовта-Дневен център “ пък е усвоил 800 000 лева Неправителствена организация се кани да сигнализира Национална агенция за приходите, основния прокурор Сотир Цацаров и ОЛАФ за възможни нарушавания с дарения от държавния бюджет, частни лица и данни за ОПГ.

Снимка: Свързаността на Мая Стоицева с Валентина Ташкова, с други лица, компании и сдружения

.

Черешката на тортата в цялата работа е лицето Кирилка Владимирова Гъркова . Според комерсиалния указател същата се води трети член в общата фондация на Стоицева и Ташкова. Става дума за ресурсния център.

.

В същото време Гъркова е ръководител на Асоциацията на родителите на деца с повреден слух. Пак тя е зам.-председател на Националния съвет на хората с увреждания и явно дясна ръка на ръководителя Долапчиев. Припомняме ви, че част от битката на майките беше обвързван с Националния съвет и членуващите в него платени неправителствени организации. Излиза, че сме очевидци на кино лентата „ Врагът в моето легло “, во в български вид. Не е загадка, че Мая Стоицева и Валентина Ташкова се употребяват с персоналните благосклонности на омбудсмана Мая Манолова и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Твърди се, че двете ги готвят за бъдещи водачи на Системата, както и на възможната партия на омбусмана. Днес Мая Манолова настоя двете да бъдат признати още веднъж на палатката от майките. Те обаче отхвърлиха. Майките оповестиха,че утре-петък ще дадат конференция в 12 часа на мястото на палатковия лагер.

.

Снимка: Мая Стоицева, Мая Манолова и Ина Маринова-евентуални водачи на нова партия


.

Очаквайте продължение във Фрог нюз!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР