Десислава Иванчева, която бе осъдена на 6 години затвор и

...
Десислава Иванчева, която бе осъдена на 6 години затвор и
Коментари Харесай

Иванчева ще съди България в Страсбург, внесоха молбата ѝ за помилване

Десислава Иванчева, която бе наказана на 6 години затвор и от няколко дни излежава присъдата си в Сливен, ще съди България в Страсбург. Макар и да беше потвърдена виновността ѝ или най-малко по този начин е съгласно формалната информация, се оказа че има късмет освен да бъде помилвана, само че и да съди страната. 

Адвокатът на някогашната кметица на регион " Младост ", Николай Хаджигенов, към момента не декларира каква ще бъде претенцията ѝ в Европейския съд, само че претекстовете са свързани с нарушение презумпцията за невиността ѝ. Нарушението е, че тя е взела участие в следствените дейности с белезници, както и " публичността на нейното оковаване с белезници зад тила ѝ ". " Това е фрапантно нарушаване на презумпцията за непорочност ", приема първата инстанция. С това нарушаване, по думите на юриста, е опорочено производството.

 Десислава Иванчева

Съдиите допълват, че правилото за невиновност не е нарушен, тъй като те са правораздавали единствено въз основа на закона и събраните по делото доказателства. От сагата ще се запомнят и фотосите на Иванчева, водена за лекарски обзор с вериги на краката, както и мизерните условия в килията ѝ за задържане. След публичния скандал по тематиката, бяха изменени разпоредбите за конвоирането, само че това не пречи тя да потърси обезщетение от Страсбург.

По закон когато с решение на Европейския съд по правата на индивида е открито нарушаване, което има значително значение за наказателното дело, може да се желае неговото обновяване макар присъдата, която към този момент е в действие. Нарушаването на правото на обективен развой би било такова нарушаване. Често обаче минават години, до момента в който Европейски съд по правата на човека се произнесе. Затова даже Иванчева да завоюва, това надали ще се употребява като съображение да се желае обновяване.

Иванчева ще може да изиска и предварително освобождение, защото домашният арест и задържането под стража се смятат като част от излежаване на присъдата. По тази логичност Десислава е понесла половината от присъдата си. Съдии обаче обясниха, че няма по какъв начин незабавно да бъде пусната предварително, тъй като не може да показа доказателства, че се е поправила. Те позволиха, че това може да се случи след към година.

 Десислава Иванчева

Междувременно, през днешния ден бе импортирана подписката за опрощение в президенството. 

" Продължаваме да събираме подписи в цялата страна и отвън нея, които ще довнесем на идващ стадий. Г-жа Иванчева би трябвало да се грижи за своя дребен наследник, който на 19 ноември (събота) навършва една година. Г-жа Петрова би трябвало да се грижи за болната си майка и свекървата си. Най-категоричният мотив за тяхното опрощение обаче е фактът, че те бяха набедени в рушвет от проведена незаконна група, отпред със Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, а присъдите им бяха избрани от преднамерено определени правосъдни сформира, които не позволиха нито едно от оневиняващите Иванчева и Петрова доказателства ", пишат уредниците на подписката и митингите в позиция до медиите. 

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР