Десетте руски дипломати, обявени от българските власти за персона нон

...
Десетте руски дипломати, обявени от българските власти за персона нон
Коментари Харесай

Митрофанова: Ще реагираме на изгонените от България руски дипломати

Десетте съветски дипломати, оповестени от българските управляващи за личност нон грата, напуснаха страната, оповестиха от съветското посолство в София за кореспондента на ТАСС в България.

" Нашите дипломати и членовете на техните фамилии напуснаха територията на България през днешния ден, в открития период ", сподели пред ТАСС представител на посолството.

    

 По предложение на способените управляващи на България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България разгласи на 18 март 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната. Посочените чиновници на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, уточни Министерство на външните работи. От посолството на Русия дефинираха решението за оповестяването на личност нон грата на 10 техни дипломати за " ясно желание да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки ".

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова съобщи пред съветската телевизия " Русия-24 ", че Москва ще реагира на изгонването на дипломатите и отговорът може да е и " несъразмерен ", съобщи ТАСС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР