Десетото издание на силния международен турнир по джаги София Гранд

...
Десетото издание на силния международен турнир по джаги София Гранд
Коментари Харесай

Състезатели от над 15 държави мерят сили на турнир по джаги в столицата


Десетото издание на мощния интернационален шампионат по джаги София Гранд Мастърс 2017 започва в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Състезатели от над 15 страни мерят сили в Спортен бар „ Академията /бул. „ Тодор Александров ” 64, Кино Арена запад, равнище -2/.

В шампионата вземат участие представители на всички клубове по джаги в страната, както и десетки състезатели от Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Швейцария, Румъния, Чехия, Унгария, Гърция, Турция, Иран, Словакия, Русия и други Регистрираните играчи са над 120. Официален хазаин и уредник на надпреварата за втора поредна година е Семеен кодекс „ Джагоарс ” – най-големият клуб по джаги в България.

Паралелно с Мастърса се организира и първото издание на формалната отборна купа за младежи - ITSF Junior Cup 2017, в която вземат участие тимовете на България, Германия и Румъния. Откриването на отборната купа се състоя нощес, а първи противници на младежите бяха тимове, формирани от публицисти. Младите гении разумно не дадоха никакви шансове на VIP медийните сътрудници, които не съумяха да вкарат даже един гол. Това докара до смяна в регламента и бяха образувани смесени тимове от млади експерти и публицисти, а срещите станаха доста по-оспорвани. Същинската борба при младежите започва през днешния ден от 17:00 часа. Инициатори на шампионата са Международната федерация по футбол на маса (джаги) ITSF и тази на Германия - DTFB. Официален посетител на събитието е Клаус Готеслебен - ръководител на Немската федерация по футбол на маса и Президент на младежката комисия към ITSF, който дава отговор директно и за развиването на спорта в Източна Европа. Основен сътрудник на Junior InterCup Challenge 2017 е немският производител на джаги Ullrich, който показа и новия модел маса –

BEAST, основана и именувана в чест на световнaта шампионка Екатерина Атанасова. Входът за фенове е свободен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР