Десетокласници от 229 паралелки ще участват в Национално изследване за

...
Десетокласници от 229 паралелки ще участват в Национално изследване за
Коментари Харесай

Десетокласниците ще решават тест по дигитално-медийна грамотност

Десетокласници от 229 паралелки ще вземат участие в Национално проучване за оценяване на дигитално-медийните компетентности на гимназистите. То ще се организира сред 10 и 20 януари 2022 година в 170 учебни заведения от цялата страна, определени на инцидентен принцип, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Учениците би трябвало да решат онлайн тест за 60 минути. За някои от въпросите се изисква да бъде посочен един от четири вероятни отговора, за други - да се избере сред две благоприятни условия. Има и въпроси, по които от учениците се чака да напишат персонално мнение, подкрепено с причини.

Проектът се осъществя взаимно от Коалиция за медийна просветеност, Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение и Министерството на образованието и науката.

Целта е да се види равнището на цифровата медийна просветеност измежду гимназистите и тя да се интегрира в образованието по всички образователни предмети. Така учебното заведение ще развива основни компетентности и умения за живот и работа през XXI век. Акцентът ще е върху образуване на научна, финансова, цифрова медийна просветеност, както и на дух на деятелност и нововъведения.

Друга цел е ориентирана към развиване на цифровите компетентности на педагогическите експерти посредством използване на нови технологии, облачни ИКТ услуги, новаторски цифрови способи на преподаване, консолидиране на цифровата медийна просветеност в образованието по всички образователни предмети и други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР