Десетки заведения в Пловдив, между които тузарската резиденция в Стария

...
Десетки заведения в Пловдив, между които тузарската резиденция в Стария
Коментари Харесай

Данъчни погнаха резиденцията Петър I

Десетки заведения в Пловдив, сред които тузарската резиденция в Стария град „ Петър I “, са хванати в данъчни нарушавания. Всички са глобени с насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “. В черния лист на Национална агенция за приходите са също китайският ресторант „ Азия “ в ЖР „ Тракия “, заведението с италианска кухня на ул. „ Никола Петков “ 9, сладкарница „ Колекция “ на ул. „ Железарска “1, магазинът за месо „ Орион “ на ул. „ Съединение “ 19 и други

Данъчните опитвали да затворят резиденцията от началото на тази година, а повода е класическото нарушаване ​- неиздаване на касов бон. Последвало обжалване на акта и правосъдно решение в интерес на притежателя на комплекса. От Национална агенция за приходите също обжалвали, след което Върховен административен съд обърнал нещата в интерес на приходната организация. Заведението очевидно не работи, тъй като не получаваме никакви доклади и не можем да запечатаме обекта, разяснява данъчен контрольор.

Резиденцията в Стария град се води на компания „ Хидро Инспект “ ЕООД. Едноличното сдружение има главен предмет на активност строителство на ВиК, ревизиране и ремонт на ВиК уреди, търговия, туризъм и други То е записано с капитал от 2 лева и е благосъстоятелност на Емил Тиберов-младши. На посочения телефон за контакти се включва оператор „ Виваком ще съобщи за позвъняването ви “.

Нарушенията при сладкарница „ Колекция “ и магазинът за месо са също за неиздаване на касови бележки. Те са благосъстоятелност надлежно на „ Колекция “ ООД и „ Орион Инвест “ООД.

Китайският и италианският ресторант пък издавали непълни касови бележки, на данъчен език - без наложителните реквизити, предоставящи детайлна информация за продажбите в приходната организация. „ Азия “ се държи от „ Азия груп “ ЕООД, а италианският ресторант - от компания „ Петраглия “ ООД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР