Десетки слонове са починали в Шри Ланка, след като са

...
Десетки слонове са починали в Шри Ланка, след като са
Коментари Харесай

Десетки слонове починаха в Шри Ланка, яли пластмасови отпадъци на открито сметище

Десетки слонове са умряли в Шри Ланка , откакто са консумирали пластмасови боклуци навън бунище в източната част на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Около двадесет животни са умрели през последните осем години, като две от тях са станали жертва преди дни. Опасните боклуци те са намерили навън бунище в обитаемото място Палакаду, област Ампара, на към 120 километра източно от столицата Коломбо.

Аутопсиите са посочили, че слоновете са погълнали огромни количества неразградима пластмаса , която са разкрили на сметището, споделят ветеринари и бранители на животните.

Полиетилен, опаковки от хранителни артикули, пластмаси и други несмилаеми боклуци , както и вода са единствените неща, открити при аутопсията. Не е открита храната, която всекидневно те би трябвало да употребяват.

Слоновете са почитани в Шри Ланка, само че са и застрашени . Броят им е намалял от към 14 хиляди през 19-и век до 6 хиляди през 2011 година, когато е направено първото броене на тези животни в страната.

Те стават все по-уязвими поради загубата и намаляването на естествените им местообитания. Много от тях се доближават към градове и села в търсене на храна и стават жертви на бракониери или фермери, гневни от нанесените вреди на реколтата им.

Гладните слонове търсят храна и в сметищата, където намират пластмаса, както и остри предмети, които повреждат храносмилателната им система, изясняват ветеринарите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР