Десетки северни елени са загинали в околностите на село Хатанга

...
Десетки северни елени са загинали в околностите на село Хатанга
Коментари Харесай

Десетки северни елени в Красноярския край са открити мъртви

Десетки северни елени са починали в покрайнините на село Хатанга в област Таймир на Красноярския край, оповестяват локални медии. Според една версия животните са станали жертви на бракониерство, съгласно друга те са се удавили в реката по време на миграция.

Според известия в локалните медии елените са умряли в нощта на 3 август, когато са мигрирали от Таймир към Евенкия, пътят им минал покрай Хатанга. По цялото втурване от селото до плажа Казашката река, пътят е посипан с труповете на дребни и женски елени, десетки били ранени, преразказва изявленията Интерфакс.
 Човешка неточност е причина за пожара в Красноярск Човешка неточност е причина за пожара в Красноярск
Човешка неточност се счита за предварителна причина за пожара в склада за муниции в Ачинския регион на Красноярския край, оповестява ТАСС,...

Според локални ловци елените са били отстреляни от бракониери от „ състезателен интерес “, защото където са паднали, отбелязва организацията. Сайтът " Хатанга.рф " разгласява фотография на мъртвите елени, придружавайки я с коментара: " Хатанга в никакъв случай не е виждала подобен очевиден акт на свирепост към животните в своята история ".

" Поразяват размахът, хладнокръвието и безсмислието на това даже не бракониерство, а ликвидиране. Десетки мъртви трупове лежат на земята, още десетки са ранени, кървящи на едно и също място ", написа админът на уеб страницата.

Местният ловджийски контрольор Александър Беляев сподели пред NGS24.RU, че когато дошъл на брега на реката, там видял няколко десетки трупове на млади елени. Според него той е преброил 56 мъртви индивида.

17 елени били убити с изстрели, останалите се удавиха, твърди Беляев.
 Взрив в жилищен блок в Красноярск Взрив в жилищен блок в Красноярск
Взрив е избухнал в жилищен блок в съветския град Красноярск. По предварителни данни са избавени 12 души, двама от които са деца. Пострадал...

Полицията има друга версия. Те споделиха, че единствено две животни са открити с огнестрелни рани, откакто са получили отчет от ловния контрольор.

Сред мъртвите елени има доста дребни - евентуално по време на сезонната миграция, при прекосяване на реката, те отслабват и се удавят, по-късно са изхвърлени на брега, няма пострадвания по труповете, гласи версията на Министерство на вътрешните работи.

Според Беляев броят на убитите елени целеустремено е бил занижен.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР