Десетки празнични събития готвят организаторите на Международния кино-литературен фестивал Синелибри,

...
Десетки празнични събития готвят организаторите на Международния кино-литературен фестивал Синелибри,
Коментари Харесай

Най-добрите заглавия от европейското кино за тази година на Синелибри 2021

Десетки празнични събития готвят уредниците на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година ще се организира за седми следващ път. Програмата планува тържествени галавечери на културите на Франция, Испания, Португалия, Съединени американски щати, Италия, Дания, Финландия, Унгария, Германия, Ирландия, подкрепени от съответните културни институти и посолства.

Още на 8 октомври в кино " Люмиер ", в границите на галавечер на Италия, ще се състои премиерна прожекция на брилянтната комедия " Книжарница в Париж ", режисирана от Серджо Кастелито ( " Не мърдай ", " Фортуната " ). Сценарият е дело на превъзходната италианска писателка Маргарет Мацантини, а в основната роля свети носителката на " Сезар " Беренис Бежо.
Изтънченият романс " Сну: Любовната история, която промени Португалия " споделя историята на двама души, които трансформират образа на португалската народна власт след четири десетилетия тирания. Премиерата на кино лентата ще се състои на 14 октомври.
С неспокойствие се чака и френската галавечер на 18 октомври във Френския културен институт, която ще бъде съпроводена с прожекция на кино лентата " Събитието " - акомодация по мемоарната книга на Ани Ерно, разкриваща кошмарните й прекарвания по отношение на изработен аборт през 60-те. Филмът беше почетен с премия " Златен лъв " 2021 от Международния кино фестивал във Венеция.

Галасъбитието на Испания е планувано за 19 октомври и включва премиера на искрящата комедия " Сантиментално ", акомодация по пиеса на Сеск Гай. Специален посетител ще бъде артистът Алберто Сан Хуан, отличен с премия " Гауди " 2021 за поддържаща роля.

Програмата продължава с галавечер на Дания на 22 октомври в Сити Марк Арт Център. Зрителите ще участват на премиера на биографичната драма " Даниел ", акомодация по книгата на Пук Дамсгорд Андерсен. Филмът споделя потресаващата история на датския фотограф Даниел Рю, хванат от ИДИЛ в Сирия през 2013 година и държан като пленник в продължение на 398 дни.Следва галавечер на Ирландия - превъзходен мотив да видите покъртителната престъпна драма " Кротко с конете " на режисьора Ник Роуланд, акомодация по роман на Колин Барет от сборника " Young Skins ". А на 30 октомври, още веднъж в Сити Марк Арт Център, ще се състои галавечер на финландската просвета, в границите на която ще бъде показана майсторската комедийна драма " Игрите на хората " с режисьор и сценарист Йени Тойвониеми. Докосващ и мощно носталгичен роман за нещастието да останеш постоянно млад.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР