Десетки полицаи и пожарникари протестираха пред сградата на Областната дирекция

...
Десетки полицаи и пожарникари протестираха пред сградата на Областната дирекция
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари протестираха в Пловдив и Бургас |

Десетки служители на реда и пожарникари стачкуваха пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Те възпламениха светлините на телефоните си, с цел да могат да бъдат видени от управлението на вътрешното министерство. Протестиращите настояха за разговор и по-добри условия за труд. От синдиката подчертаха, че пловдивските служители на реда не са получавали ковид-бонуси за работа на първа линия в битката с вируса. Протестиращите разпънаха транспаранти с надписи " Ние също заслужаваме почтено възнаграждение ", " Министерство на вътрешните работи също работи в условия на пандемия ", " Не си играй с огъня ", и " Ние сме тук и за теб ".

Униформените упорстват за актуализация и на техните заплати и чакат да стартират договаряния за това от 1 януари следващата година. Те остават в протестна подготвеност до края на месеца и в случай че не получат позитивен отговор от министър Христо Терзийски, районните митинги ще прераснат в национални. Това ще се случи на 8 ноември, когато е Денят на българската полиция.

Служители на Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг и пред Съдебната палата в Бургас. Служители на охранителна полиция, жандармерия, гранична полиция и пожарникари от целия бургаски район настояха за нарастване с 30% на възнагражденията им от 1-ви януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР