Десетки милиарди сателити могат да бъдат разположение в орбитите в

...
Десетки милиарди сателити могат да бъдат разположение в орбитите в
Коментари Харесай

Мъск отквърли твърденията, че неговият проект за сателитен интернет Starlink заема прекалено много място в Космоса

" Десетки милиарди " спътници могат да бъдат разположение в орбитите наоколо до Земята, споделя Мъск пред FT.

Изказването на Мъск бе в отговор на изказването на началник на Европейската галактическа организация (ESA), че Мъск " дефинира разпоредбите " в разрастващата се комерсиална промишленост в Космоса.

Тази седмица Китай се оплака, че нейната галактическа станция е била принудена да заобикаля конфликти със спътници Starlink, предава profit.bg.

" Космосът е просто извънредно голям, а спътниците са доста дребни, " споделя Мъск в изявлението.

Той също по този начин отхвърли догатките, че неговият план Starlink Internet Services на процедура попречва навлизането на съперници в сателитната промишленост, заявявайки че в земната орбита има задоволително място за спътници.

" Това не е някаква обстановка, в която ние дейно блокираме другите по някакъв метод. Не сме попречили на никого да прави каквото и да било и не чакаме това да се случи, " съобщи Мъск.

" Няколко хиляди спътника са нищо. Това е като няколко хиляди автомобила на Земята, " добавя той.

По-рано този месец Йозеф Ашбахер, общоприет шеф на ESA, предизвести, че хилядите телекомуникационни спътника, изстреляни като част от плана Starlink, ще доведат до това, че в Космоса ще има доста по-малко място за съперници.

Други специалисти пък настояват, че за отбягване на конфликти сред галактическите апарати би трябвало да има доста по-голямо разстояние, в сравнение с Мъск твърди.

Мъск бе подложен на критика в обществените медии по-рано през седмицата, откакто Китай се оплака, че галактическата й станция е била принудена да заобикаля конфликти със спътници, изстреляни по неговия план Starlink.

Космическата станция на страната е имала " две близки срещи " със спътници Starlink тази година, съгласно Пекин.

Двата случая са станали на 1 юли и 21 октомври, съгласно документ, подаден от Китай в Службата на Организация на обединените нации за открития космос.

SpaceX към този момент е изстреляла близо 1 900 спътника като част от мрежата Starlink и възнамерява да употребява още хиляди, написа BBC.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР