Десетки македонски журналисти днес на обяд се събраха пред сградата

...
Десетки македонски журналисти днес на обяд се събраха пред сградата
Коментари Харесай

Македонски журналисти на протест пред кабинета: Не сме копелета, долу цензурата

Десетки македонски публицисти през днешния ден на обяд се събраха пред постройката на държавното управление в Скопие в символ на митинг против физическите закани, обидните квалификации и цензурата, която постановат близки до ръководещите, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

В митинга взе участие и ръководителят на Сдружението на публицистите от Македония Насер Селмани. Преди дни той бе наименуван " копеле " от Бекир Хасани, върховен кадър на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети. ДСИ е съдружен сътрудник в кабинета на Зоран Заев.

Преди десетина дни служителка на вътрешното министерство Ясмина Яначковска се оплака, че е била физически нападната от Хасани до момента в който му е съставяла акт за нарушаване в центъра на Скопие. След среща с вътрешния министър по-късно тя съобщи, че " ставало въпрос за самонараняване ". Скандалът набра скорост откакто Бекир Хасани насочи закани и към Насер Селмани.

" Днес сме тук пред постройката на държавното управление, тъй като чашата преля. Налага се цензура по малките екрани, разкарват по правосъдните зали публицисти, единствено тъй като са снимали на обществени места политици...Изпращаме ясно обръщение до държавното управление, на което плащаме налозите. Това е държавно управление на Македония, не одобряваме изказванието, че има две държавни управления - този кабинет е задължен да накара насилствениците да замълчат. Вече не е задоволително държавното управление единствено да осъжда. То би трябвало да накара тези, които постановат цензура посредством опити за принуждение да млъкнат. Разделихме се с един режим, само че на следващия ден може да се роди нов. Искам да им кажа, че не се опасявам. Не ме беше боязън нито от Никола Груевски, когато заплашваха децата ми и мен персонално, че ще ме арестуват. Не ме е боязън от насилниците от ДСИ, както и от тези, които са в държавното управление и си мълчат. Нищо няма да могат да ни създадат ", сподели пред постройката на Минисетрския съвет в Скопие Насер Селмани. Той прикани жителите да не мълчат, тъй като " през днешния ден са те, само че на следващия ден ще пристигна техният ред ".

По време на митинга пристигна и министърът, отговарящ за медиите - Роберт Поповски. Той предложи пострадалите да се обръщат и към останалите институции и по-специално към прокуратурата. " По отношение на цензурата желая да ви напомня, че тя е неразрешена по Конституция ", сподели още Поповски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР