Десетки хора се събраха пред сградата на Министерския съвет в

...
Десетки хора се събраха пред сградата на Министерския съвет в
Коментари Харесай

Десетки са на протест срещу строежа на Детската болница със старото скеле

Десетки хора се събраха пред постройката на Министерския съвет в митинг против градежа на Националната детска болница върху остарялото скеле на така наречен Педиатрия в двора на Александровска болница, заяви bTV.

Подновяването на стоежа бе обещано с решение на Министерския съвет в края на април, а на 7 май стана с национално значение. Бе подписан контракт от страна на здравния министър. След това последва и подписка от страна на хиляди родители, специалисти, лекари, архитекти .

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите . Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница.Министър Ананиев уверяваше тогава и че шеф на Националната кардиологична боница няма да бъде шефът на болница " Лозенец " Любомир Спасов.

На 3 юни 2019 година стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев желае инспекция на документите за Националната детска болница.

През август 2019 година архитекти и инженери алармираха, че са намерили пропуски в поръчката за детската болница.

На 18 октомври 2019 година от Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна. Те оповестиха, че постройката е невъзможна, противозаконна и рискова.

След това пък Камарата на строителите у нас укориха архитектите в " браншов канибализъм " .

През януари т2020 година обединяването ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " беше определено за реализатор на плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР