Десетки хора, наредили се за опашка, за да пуснат бюлетина

...
Десетки хора, наредили се за опашка, за да пуснат бюлетина
Коментари Харесай

Десетки арестувани в деня на вота в Русия

Десетки хора, наредили се за опашка, с цел да пуснат бюлетина по обяд като част от оповестените митинги в последния ден на съветските президентски избори, бяха задържани, заяви ДПА, базирайки се на правозащитници.

Правозащитният медиен план „ ОВД-инфо “ в ранния следобяд е преброил към 50 ареста, половината от които в град Казан, на към 700 км източно от Москва. Съобщава се също по този начин за арести в столицата и в Санкт Петербург.

Мнозина от задържаните са отишли да гласоподават тъкмо по обяд като част от протестната акция „ По пладне против Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През “, целяща да показва опозиция против метода на осъществяване на изборите. Протестът беше подсилен от почитателите на – съветския опозиционер, умрял предишния месец в наказателна колония в северната част на Русия.

Част от арестите не са били осъществени в рамките на изборните секции. Според отчетите една от деятелите е била арестувана на излизане от вкъщи си в Санкт Петербург. Някои от арестуваните са били освободени малко по-късно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР