Десетки хора на духа и културата се събраха точно в

...
Десетки хора на духа и културата се събраха точно в
Коментари Харесай

„Почетен гражданин“ за Оги Видев и Стоян Сърданов

Десетки хора на духа и културата се събраха тъкмо в 12 часа по обяд в зала „ Съединение ” на Историческия музей, където кметът Здравко Димитров и ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков отличиха музиканта Огнян Видев и артиста Стоян Сърданов с най-високата премия на общината  –  „ Почетен жител на Пловдив ”.

Двамата актьори получиха поздравления от министър Кръстю Кръстев и заместник-кметът по просвета на общината Пламен Панов, които неразделно участваха във всички събития в празничния ден.

„ Както преди 138 години, когато направихме Съединението, по този начин и в този момент Пловдив е знак на приемливост и съгласие. В нашия град живеят положителни хора и се почитаме, без значение от етнос или вяра. Така е било и ще бъде. Само посредством единност можем да реализираме фантазиите си. Това е заветът на Съединението ”, разяснява Димитров.

Напомняме, че поради бедственото състояние по южното Черноморие кметът анулира всички концерти, планувани в богатата стратегия по случай празника на града. Отменя се и обичайният формален банкет на кмета на Пловдив за формалните посетители. Заря също няма да има.

В 20:30 часа обаче на площад „ Съединение ” ще се състои тържествената инспекция по случай Деня на Съединението в символ на респект и признателност към всички българи, съдействали за свободата, съединението и независимостта.

Преди това в зала „ Съединение ” на Регионалния исторически музей ще бъде показана изложбата „ Дарителството има значение ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР