Десетки хиляди се включиха вчера в протест срещу полицейското насилие

...
Десетки хиляди се включиха вчера в протест срещу полицейското насилие
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха във Франция срещу полицейското насилие

Десетки хиляди се включиха през вчерашния ден в митинг " против полицейското принуждение " в няколко френски града, в това число в Париж, където трима служители на реда бяха леко ранени при нахлуване против автомобила им, заяви Франс прес.

По данни на френското вътрешно министерство, в митингите в цялата страна са взели участие към 31 300 души (включително 9000 в Париж). а по данни на профсъюза Обща конфедерация на труда и радикалната лява " Непокорна Франция " - към 80 000 души, в това число 15 000 в Париж.

Около 100 синдиката, политически организации и други групи приканиха за тази проява, която беше подкрепена и от 150 кино дейци.

В столицата след спокойното начало се образува шествие от стотици лица с качулки, които изпочупиха прозорците на банкови клонове и хвърляха камъни по полицейски автомобил.

По данни на полицейската префектура колата, която била заседнала в запушване, била атакувана " с стоманени пръти ". Един от служителите на реда за малко излязъл от автомобила с оръжие в ръка, с цел да държи стачкуващите на разстояние, демонстрират няколко видеоклипа, оповестени в обществените мрежи, чиято достоверност е доказана от полицейски източник.

Други полицейски чиновници, които са пристигнали на помощ, са прекратили нападението.

Трима от четиримата служители на реда в колата са леко ранени, заяви пред медиите началникът на полицията Лоран Нунес. " В момента работим, с цел да се опитаме да идентифицираме причинителите на това нахлуване. Вече имаме трима души, за които се допуска, че са забъркани в тези дейности, които са задържани ", добави той.

Според отчет, оповестен по-късно вечерта от Министерството на вътрешните работи, в цяла Франция са задържани общо шест души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР