Десетки хиляди протестиращи пристигнаха в Йерусалим след петдневен марш от

...
Десетки хиляди протестиращи пристигнаха в Йерусалим след петдневен марш от
Коментари Харесай

Семейства на израелски пленници пристигат в Йерусалим, митинг пред кабинета на премиера

Десетки хиляди протестиращи дойдоха в Йерусалим след петдневен марш от Тел Авив, с цел да окажат напън върху израелското държавно управление за незабавното освобождение на арестуваните пленници от Хамас в Газа.

Приблизително 20 000 стачкуващи, в това число фамилии и другари на към 240 пленници, организираха протест пред офиса на премиера Бенямин Нетаняху в събота. Те споделят, че държавното управление е пренебрегнало молбите им да даде приоритет на връщането на околните си вкъщи.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Храната в Газа свършва на фона на израелската „ война от глад' 'Много недоволство': Нетаняху самичък, до момента в който Израел включва военновременния министър председател Десетки убити, до момента в който израелските сили нападат учебно заведение ал-Фахура в северната част на Газа Какво знаем за евакуацията на ал-Газа -Болница Шифа завършек на списъка

Маршируващите вървяха с часове по автомагистралата, свързваща двата града, държейки плакати на пленниците с лозунга „ Върнете ги вкъщи в този момент. “

Те желаят да окажат напън върху държавното управление „ да направи всичко допустимо, с цел да върне заложниците “, сподели Ноам Алон, 25, стискайки фотография на отвлечената си другарка Инбар.

„ Очакваме да се срещнат с нас, чакаме да ни кажат по какъв начин ще го създадат “, сподели той пред организация Ройтерс. „ Не можем да чакаме повече, по тази причина пожелаваме от тях да създадат това в този момент, да платят всяка цена, с цел да върнат заложниците назад. “

Пленниците бяха взети по време на нападението на 7 октомври от палестинската формация против Южен Израел, което също остави 1200 убити, най-вече цивилни. Оттогава Израел стартира огромна въздушна и сухопътна атака против линията Газа, която е под контрола на Хамас, убивайки повече от 12 000 души, също най-вече цивилни.

Говорител на бригадите Касам, военното крило на Хамас, сподели в събота, че е изгубил контакт с някои от групите, виновни за сигурността на пленниците в линията Газа.

„ Съдбата на пленниците и тези, които ги държат, към момента е незнайна, откакто загубихме връзка с тях “, сподели той.

Много родственици и другари на изчезналите се притесняват, че ще пострадат при израелските офанзиви против Газа, предопределени да унищожат Хамас. Правителството твърди, че офанзивата усъвършенства възможностите за възобновяване на заложници посредством оказване на напън върху Хамас.

Сред тези, които маршируваха към Ерусалим, беше водачът на центристката съпротива Яир Лапид, който поддържаше най-вече войната, само че изиска оставката на Нетаняху.

Мики Зохар, член на кабинета и партията на Нетаняху, беше атакуван в петък, когато посети стачкуващите на спирка за отмора.

Правителството „ не приказва “

Хамас разгласява в понеделник видео на първия пленник, за който е доказано, че е умрял в плен, и по-рано сподели, че други са били убити.

Това разпали безпокойството на деятели и родственици, призоваващи израелското държавно управление да форсира размяната на пандизчии, и разочарованието от настояването на Нетаняху, че се изисква поверителност към договарянията с посредничеството на Катар и Египет.

„ Невъзможно е да има 240 отвлечени хора и държавното управление – нашето държавно управление – да не беседва с [роднините], да не им споделя какво става, какво има на масата, какво се предлага, какви са аргументи за и срещу. Нищо “, сподели деятелят Стиви Керем пред Ройтерс.

Оливър Мактернан, който работи по отричането на заложниците в продължение на 20 години, сподели, че фамилиите са били основателни да бъдат загрижени. Единственият метод да се реализира връщането на пленниците, сподели той, е задоволително дълго преустановяване на огъня, с цел да ги реалокира безвредно през бойното поле. Израел сподели, че сходен ход просто ще разреши на Хамас да се превъоръжи.

„ Мисля, че всеки ден, който продължава, има риск – риск от бомбардировки, риск от нахлувания и каквото и да е – цивилните, израелските цивилни, да загинат в Газа “, сподели Мактернън пред организация Асошиейтед прес, добавяйки, че това „ би трябвало да бъде приоритет на всяко държавно управление: да подсигурява тяхната сигурност и завръщането им при фамилиите им “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР