Десетки хиляди граждани на Беларус днес излязоха на пореден протест

...
Десетки хиляди граждани на Беларус днес излязоха на пореден протест
Коментари Харесай

Десетки хиляди излязоха на протест в Минск, въпреки заплахите на властта, че ще стреля |

Десетки хиляди жители на Беларус през днешния ден излязоха на следващ митинг против президента Александър Лукашенко, макар отправените закани от страна на властта, че ще употребява огнестрелно оръжие против стачкуващите.

Според Ройтерс в следващото шествие са се присъединили над 30 000 души.

Протестите против Лукашенко не стопират от началото на август, когато властническият президент бе избран отново с 80% от гласовете съгласно формалните резултати. Опозицията и голямото болшинство от хората в Беларус обаче изрично считат резултата за изцяло недействителен и жестоко манипулиран.

Преди дни някогашният претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска даде ултиматум на Лукашенко да напусне. Тя съобщи, че след две седмици беларуската съпротива има намерение да предприеме дейности, в случай че настояванията й не бъдат изпълнени.

Тя уточни три условия за излизане на страната от рецесията - Александър Лукашенко да разгласи дата на напускането си от президентството, репресиите против протестиращите да спрат неотложно и политическите пандизчии да бъдат освободени.

Ако настояванията не бъдат изпълнени до 25 октомври, опозицията ще призове за обща стачка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР