Десетки души от екипите на два танкера са спасени след

...
Десетки души от екипите на два танкера са спасени след
Коментари Харесай

Ново нападение срещу танкери край Оман, десетки са евакуирани

Десетки души от екипите на два танкера са избавени след две детонации в Оманския залив, предадоха международни издания. Това е вторият сходен случай единствено за месец

Става дума за танкера Altair на норвежката компания Frontline, пренасял 75 хиляди тона нафта от името на тайванската държавна CPC, и Kokuka Corageous на сингапурската Bernhard Schulte Ship Management (BSM).

Петролът " Брент " нарастна с до 4% директно след случая.

Първите известия пристигнаха от иранската телевизия " Ал Алам ", само че не съдържаха информация дали става въпрос за офанзива. По-късно иранската организация IRNA заяви, че 44-ма душии (23-ма от Kokuka и 21 от Altair) са били прибрани от ирански избавителни екипи, като цитира неназован източник, осведомен със обстановката. Същата медия твърди, че те са били откарани в Джаск, пристанище в Ормузкия пролив.

Норвежката компания, представена от норвежки вестник, обаче написа, че всички 23-ма членове на екипажа на танкера ѝ към този момент са в сигурност. Според в. Tradewinds, профилиран в вести, свързани с корабоплаването, Frontline e бил ударен от торпедо край крайбрежията на Фуджайра в Обединените арабски емирства.

Говорител на BSM Ship Management, представен от " Ройтерс ", изяснява, че Kokuka е потърпевш при " случай, обвързван със сигурността ", само че " няма заплаха от поглъщане ", а товарът (метанол) е недокоснат. Според него случаят е станал на към 70 морски благи (129 км) от Фуджайра и 14 благи (25 км) от Иран.

Днешната вест идва месец след сходен случай в Оманския залив с офанзиви по други танкери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР