Десетки доброволци са поискали да помагат в грижата за изоставеното

...
Десетки доброволци са поискали да помагат в грижата за изоставеното
Коментари Харесай

Майката на изоставеното тежко болно дете: Много ни е тежко

Десетки доброволци са поискали да оказват помощ в грижата за изоставеното от родителите 7-годишно дете, което се нуждае от незабавна сърдечна трансплантация. Екипът на NOVA съумя да открие майката на детето. Тя отхвърля да подпише декларация момиченцето й да бъде гледано в приемно семейство и упорства то бъде настанено в спешен център.

Защо го изоставих? Защото сме в мъчно състояние. Мъчно ми е. Даже ми е доста мъчително. Не задрямвам. Аз по цяла вечер рева, споделя майката на изоставеното дете - Десислава Щерева.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът с който живее е припознал единствено две от тях. Семейството населява остаряла колиба отвън регулацията на пазарджишкото село Левски. Твърди, че в къщата, в която отглежда и останалите си три деца има ток и вода, само че няма нужните битови условия, с цел да се грижи за болната си щерка. От предходната година, когато лекарите й сложили диагнозата кардиомиопатия трябвало непрестанно да посещават лечебни заведения, тъй като положението й се влошило.

Имам още три възпитаници. Не мога да ги изоставя сега сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болничното заведение. И би трябвало детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз започнах това, да оставя детето. Защото аз нямам разбиране, нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея, сподели още майката на изоставеното дете - Десислава Щерева.

Майката, която е безработна не крие, че другият претекст, поради който изоставила детето си е финансов. Лечението на момиченцето било прекомерно скъпо. В седмицата отиват по 70 лв. за медикаменти, за седмица, а представете си за седмица какъв брой ми отиват. Тя получава 350 лв. пенсия. Аз защо да ги дам - дали за храна, дали за медикаменти, единствено за медикаментите й не стигат. Мъжът ми за месеца изкарва най-малко 600 лв. и където има - там работи. Получавам 120 лв. детски. Това са напряко оскъдни пари, разяснява още тя.

Според кмета на селото фамилията не е кандидатствало за обществени помощи. Не са работили някъде на контракт. Били са на подкрепяне към кметството на 4-часов работен ден. От две години нямам спомен да са на подкрепяне, просто не декларират да поставят подобен труд. Иначе сме ги подпомагали тази година се раздаваха хранителни пакети и дадохме на фамилията, съобщи кметът на село Левски Славчо Мавров.

7-годишното момиченце, което е в болничното заведение даже не е записано на учебно заведение. По думите на кмета двете по-големи деца също постоянно отсъствали. Миналата година и двамата родители бяха излезли в чужбина, в случай че се нелъжа в Португалия бяха отишли, отново сезонна работа,месец-два, само че бяха оставили децата на дядо си по бащина линия, сподели още Мавров.

Засега майката отхвърля да подпише декларация детето й да отиде в приемно семейство. Иска да бъде настанено в спешен център с непрекъснато лекарско наблюдаване. Тя даже да бъде настанена в институция, аз ще вървя два пъти в седмицата при нея. Няма да си изоставя детето, споделя Щерева.

Кадър от Nova TV
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР