Десетки доброволци помогнаха на леля Славка от Раковски, чийто дом

...
Десетки доброволци помогнаха на леля Славка от Раковски, чийто дом
Коментари Харесай

Раковски се обедини в помощ на леля Славка, чийто дом изгоря в първите часове на Нова година

Десетки доброволци помогнаха на вуйна Славка от Раковски, чийто дом изгоря в първите часове на Нова година. Припомняме, че къщата, в която дамата живее със сина си, бе изпепелена за минути от огнената буря. За благополучие, при случая нямаше потърпевши хора, само че цялото имущество на фамилията бе унищожено. Случилото се обаче не остави хората в града безучастни. Стотици локални поданици осигуриха най-необходимото за фамилията. Младежи почистиха отломките, само че до момента в който мястото още веднъж стане годно за живеене, за вуйна Славка към този момент е обезпечен и фургон, в който може да се настани.

„ Ще стартира в обратна посока с това известието. Истината е, че до момента в който пишех тези няколко реда се замислех за действителността, само че не за онази - българската действителност, а за нашата - локалната. Замислих се по какъв начин жителите на Раковски са в действителност народ в народа. И в случай че трябваше някой актуален Херодот да опише нравите на жителите на гр. Раковски съм уверен, че щеше да стартира с роман за това по какъв начин локалното население няма проблем с това да си дава непоискани препоръки и да оформя трагични злословия от тях. Сюблимният миг в описа, обаче щеше да бъде, че хората в този град са като пчелите. Дори и един да бъде атакуван или да преживее естествено злополучие или някаква друга буря, то всички се втурват да му оказват помощ и му оказват помощ качествено”, написа в обществените мрежи Венцислав Чавдаров.

Той е разгласил и фотоси с новото жилище на фамилията, за което са помогнали от пожарната, локалната администрация, БКО Каритас Витания и десетки доброволци.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР