Десетки читатели се събраха в Градска художествена галерия Борис Георгиев“

...
Десетки читатели се събраха в Градска художествена галерия Борис Георгиев“
Коментари Харесай

Красимира Кубарелова с премиера на Верчето, Надежда и Любов във Варна

Десетки читатели се събраха в Градска художествена изложба " Борис Георгиев “ – Варна на 27 октомври, с цел да отпразнуват грандиозното завръщане на майсторката на словото Красимира Кубарелова със сърцатата история за любовта, фамилията и преоткриването на себе си " Верчето, Надежда и Любов “.

Вечерта откри виновният редактор на книгата Милена Ташева, която показа, че за нея шансът да работи по ново заглавие от Красимира Кубарелова е сбъдната фантазия. Тя благодари на многочислената аудитория за наличието им и предложения на сцената литературоведа Кръстина Манолова, която разведе присъстващите из магичния свят на романа.

" Това е книга за всички проявления на любовта, само че най-много на любовта към положителното и светлото “, описа тя във връзка своя прочит на " Верчето, Надежда и Любов “ като книга на първо място за любовта.

Самата Красимира Кубарелова изрази благодарността си към читателите и приятелите, които с всяка последваща книга стават от ден на ден и повече.

По мотив своята героиня София – дъщертята на Верчето, живееща в Съединени американски щати, авторкатаи показа: " Българи се отглеждат освен в България, а по целия свят и ние като родители би трябвало да създадем една по-голяма по дух България за тях “. Освен това изненада присъстващите и разкри, че написа нов разказ – " Кокичета по Ивановден “, в който този път героите (необичайно за нея) ще бъдат трима мъже.

Събитието приключи с изненада, поднесена от нейна добра другарка, пристигнала особено от Германия – осъществяването на надарения цигулар Божидар Бенев от Варненска филхармония, а опашката за подписи преля събитието в същинско тържество – над 2 часа Красимира Кубарелова подписва издания на своите фенове.

" Верчето, Надежда и Любов “ е деликатна история, изпъстрена с мирис на дюли и тихия шепот на Балкана. История,  която припомня, че в никакъв случай не е късно да откриеш себе си.

Сред страниците на този лечителен разказ се разхождат смели и нетолкова смели хора. Герои,  които търсят " похлупака за своята тенджерка “ и от време на време го намират. И са подготвени на всичко, с цел да открият своето благополучие.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР