Десетки близки, роднини и приятели на 24-годишния Димитър Малинов от

...
Десетки близки, роднини и приятели на 24-годишния Димитър Малинов от
Коментари Харесай

Близки на убития Митко от Цалапица искат да се върне смъртното наказание

Десетки близки, родственици и другари на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, който бе погубен преди два месеца и половина, още веднъж излязоха на митинг на кръговото кръстовище Орта хан на пътя Пловдив - Пазарджик довечера.

За следващ път хората настояха за обективни присъди за близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач на Митко – Рангел Бизюрев. 

Протестиращите отново изразиха възмущението си от неналичието на прогрес в следствието на жестокото ликвидиране, осъществено на 20 юли в Цалапица.  Около 18.00 часа те блокираха кръговото кръстовище и с плакати в ръце скандираха „ Справедливост за Митко “, „ Аз съм Митко и няма да мълча “ и др.  С минута безмълвие уважиха паметта на убития Митко. 

На кръговото се образуваха километрични колони от коли. Но когато хората се отдръпнаха зад мантинелите, с цел да пропуснат колите, водачите с клаксони и жестове ги подкрепяха. Майката на убития юноша Атанаска Бакалова още веднъж прикани посочения за палач на сина и - Рангел Бизюрев, да се съобщи и да опише истината за станалото.  

Според протестиращите задържаните братя близнаци Валентин и Борислав Динкови са съучастници в закононарушението. Но недоволните считат, че техните родители също са отговорни и желаят наказване и за тях.

Според майката на убитото момче митингите ще не престават, до момента в който има развиване по следствието и всички съпричастни и съучастници получат наказването, което законът планува. 

" Ние желаеме пожизнен затвор без право на подмяна или да се върне смъртното наказване ", сподели още Атанаска Бакалова.  

Припомням, че хората в селото към този момент два месеца стачкуват непрестанно с искане истината да се разкрие, а следствието да бъде транспарантно, обективно и експедитивно.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР