Десетки българи шофират под въздействието на алкохол и наркотици. Експертът

...
Десетки българи шофират под въздействието на алкохол и наркотици. Експертът
Коментари Харесай

Психиатър: Шокирани хора ми казваха: Не може да кажеш Наздраве с чаша вода

Десетки българи карат под въздействието на алкохол и опиати. Експертът по пътна сигурност и някогашен началник на " Пътна полиция "  Алекси Кесяков посочи в " България заран ", че доста хора са под въздействието на алкохол в естествения си живот. 

" Проблемът " алкохол и наркомания " опира до всички сфери на живота. Това, че са хванали 25 души, значи, че 10 хиляди души в този миг ръководят под влияние на алкохол или опиати. Цялото им обграждане знае, че тези хора използват. Трябва да се обърнем към околните, които знаят, че техните другари или членове на семейство използват, да се постараят да ги възпрат. Спрете ги, тъй като са застрашени да влязат в пандиза или да вървим на заравяне ", разяснява той.

Психотерапевтът д-р Владимир Пожарашки отбеляза пред Bulgaria ON AIR, в обществото ни е признато да пием алкохол, когато седнем на масата.  

" Шокирани хора ми споделяха: Не може да кажеш " Наздраве " с чаша вода. Имаме странни настройки измежду хората в обществото. С алкохол потискаме невротичните си напрежения. Алкохолът е най-достъпният антидепресант. Дрога също може да си купите на всички места. Имам пациенти, които споделят, че са опитвали всевъзможни типове дрога. Масово младежите употребяват опиати и алкохол ", показа той в студиото на утринния ни блок.

" Много е елементарно да си купиш алкохол и да се напиеш. Друг е въпросът дали в житейски проект можеш да се оправиш. Тук е нужно цялото общество да се замисли. Ако си живял в семейство, в което постоянно се използва алкохол, ти предаваш тази динамичност на децата си ", сподели още доктор Пожарашки. 

Алекси Кесяков посочи, че контролът е краен детайл. По думите му по-строгите наказания имат възпиращо деяние, само че няма да се трансформират това, че се основават условия хората да са под въздействието на алкохол и опиати. 

Пожарашки се съгласи, че контролът е значим, само че е последна мярка. Според него е значимо да обърнем внимание върху съзнанието на хората. 

" Това са безотговорни хора, тяхното закононарушение е по отношение на отговорността към цялото общество. Нужно е българите да преразгледаме какво става в обществото на равнище ценностна система. Имаме загуби на полезности, живеем в разградено общество, в което всеки си прави каквото изиска ", сигнализира психотерапевтът.

Алекси Кесяков изиска да се направи обзор на сигурността на цялата пътнотранспортна система. Дошло е време да създадем световен обзор, на всички места би трябвало да се одобри най-хубавото, което е направено по света, съобщи специалистът по пътна сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР