Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в

...
Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в
Коментари Харесай

Разбиха огромна българска мрежа за проституция във Франция, 8 сводници са в ареста

Десетима сводници бяха арестувани в Германия, Франция и България при започване на юли в границите на интервенция против разтрошаване на мрежа за проституция в Източна Франция, по-конкретно в Страсбург и Анси, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Престъпниците са принуждавали десетки български дами да проституират за тях. Петима от сводниците са арестувани в България, а други трима – в Германия с европейска заповед. В най-скоро време те би трябвало да бъдат предадени на Франция.

Двама от сводниците са арестувани в Анси по обвинявания в сводничество, пране на пари и проведена престъпност. Те могат да получат 20 години затвор.

На младите дами от България им е обещана работа във Франция. Те са били настанени в Германия, само че са готвени за проститутки в Страсбург. По-голямата част от изкарваните от тях пари са отивали за сводниците, които са били в България, само че постоянно са идвали във Франция и Германия, с цел да управляват жертвите си.

Разследването стартира в Страсбург през 2015 година след информация от френското посолство в София. В него вземат участие основната прокуратура на България, прокуратурата на Германия.

Извършени са инспекции на над 20 жилища в София, Плевен, Бургас, както и на няколко жилището в Германия и Франция. Жените, които са били принуждавани със мощ да проституират, в този момент се настанени в специфични места и им се оказва поддръжка от неправителствени организации. Разследването продължава и сега, с цел да се открият още съучастници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР