Десетима кандидати ще участват в надпреварата за поста на Тереза

...
Десетима кандидати ще участват в надпреварата за поста на Тереза
Коментари Харесай

Обявиха официално десетимата кандидати за поста на Тереза Мей

Десетима претенденти ще вземат участие в конкуренцията за поста на Тереза Мей като водач на английската Консервативна партия. 11-ият претендент, Сам Джийма, единственият подкрепящ втори референдум, се отдръпна малко откакто процедурата за номинации завърши, с аргумента, че не разполага с нужното време да събере поддръжка за неговата идея, оповестява БНР.

Десет души ще вземат участие в първото гласоподаване на депутатите, планувано за 13 юни. На всеки кръг от гласоподаване ще отпада по един претендент, до момента в който останат единствено двама и тогава към този момент членовете на Консервативната партия, към 160 хиляди, ще изберат новия си водач. Четирима от главните претенденти – външният министър Джеръми Хънт, някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб, министърът на опазването на здравето Мат Ханкок и министърът на околната среда Майкъл Гоув, които са в листата, публично се аргументираха за какво желаят да бъдат водачи на торите и респективно министър председатели на страната.

Бившият външен министър Борис Джонсън, който е любимец на букмейкърите на този стадий, през днешния ден се въздържа от изказвания, само че сутринта разбуни духовете с обява в пресата, че дава обещание да понижи налог общ приход за хората, печелещи над 50 000 паунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР