Десетата поставена в схемата на квалификациите на Ролан Гарос“ Виктория

...
Десетата поставена в схемата на квалификациите на Ролан Гарос“ Виктория
Коментари Харесай

Томова загуби в Париж, но има шанс за основната схема

Десетата сложена в схемата на квалификациите на „ Ролан Гарос “ Виктория Томова отпадна в третия, заключителен, кръг.

Първата ракета на България отстъпи в мач с доста обрати на сръбската левичарка Олга Даниловач с 2:6, 6:1, 6:7(3) след повече от 2 часа игра. Въпреки това Виктория има сериозен късмет да влезе в главната скица в Париж като „ щастлива губеща “, което би било дебют за нея измежду най-хубавите 128 тенисистки в шампионата.

Данилович, която е №174 в международната класация поведе в първата част с 4:0, след което Томова навлезе в темп, само че все пак загуби сета.

Софиянката съумя да пробие за 3:1 в идната част, а след това направи още един брейк. При 5:1 Томова сервираше за сета и се оправи при първата си опция.

В заключителната част Данилович дръпна с 3:0, само че 27-годишната Виктория съумя да направи поврат до 4:3. За страдание тя разреши на съперничката да върне втория брейк и да поведе след това с 5:4. Стигна се до дълъг тайбрек.

В него Томова губеше с 2:4 точки при първата замяна на половините на корта. Сръбкинята поведе с 9:2 и осъществя втория си мачбол.

Българката вкара 61 % първи сервис и завоюва 64 % от точките при разиграването му. Тя записа два аса и три двойни неточности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР