Десет вдъхновяващи християнски беседи ще бъдат представени на 21 май

...
Десет вдъхновяващи християнски беседи ще бъдат представени на 21 май
Коментари Харесай

Десет вдъхновяващи християнски беседи готви фондация Нашият дом е България на 21 май

Десет вдъхновяващи християнски беседи ще бъдат показани на 21 май в достоверната конюнктура на емблематичния естествен феномен „ Божия мост “ край Враца.

Инициативата е част от грандиозния двудневен фестивал „ Мост на небесата “, проведен от фондация " Нашият дом е България " по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост.

Религиозните проповеди ще бъдат изнесени на втория ден от фестивала в интервала 11.00 - 15.00 ч. и са предопределени както за децата, по този начин и възрастните. Изживяването ще е неповторимо и поради мястото - под свода на мистичния скален феномен “Божия мост”.

Ето го и цялостния лист с християнски лекции, планувани за празника на Св.св. Константин и Елена:

- 11.00 - 11.20 ч.: Беседа - Християнство за деца

- 11.25 - 11.45 ч.: Беседа за Възкресение Христово

- 11.50 - 12.10 ч.: Беседа за светия дух и триединството

- 12.15 - 12.35 ч.: Беседа за Св.св. Константин и Елена и сказка и кръста Господен - чудесата на Кръста

- 12.40 - 13.00 ч.: Беседа за църквата Христова и актуалните ереси

- 13.05 - 13.25 ч.: Беседа за тайнството на брака и за християнското семейство

- 13.30 - 13.50 ч.: Музика

- 13.55 - 14.15 ч.: Беседа за Св. цар Борис

- 14.20 - 14.40 ч.: Св. Йоан Рилски

- 14.45 - 15.05 ч.: Беседа за Св. Климент - пръв свещеник на българския език

Една от посочените беседи ще бъде изнесена персонално от идеолога и основател на патриотичната фондация " Нашият дом е България арх. Пламен Мирянов.

Празничната стратегия включва още голям брой хорове и реализатори, измежду които Софийски духовнически хор, типичен отбор “Кварто”, вокална група “Нуша”, Петя Панева, оркестър „ Филип Кутев “, хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, Женски хор “Ваня Монева”.

В празничната стратегия на двата концерта в гората пред мистичната каменна статуя, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, фондация " Нашият дом е България " ще подари на Фондация “Мечта за дете”, като по този метод ще помогне фамилии с репродуктивни проблеми.

Над 180 000 двойки у нас имат усложнения от подобен темперамент, сочи формалната статистика, а съгласно неофициалната тези двойки са над 200 хиляди. Фондацията на арх. Пламен Мирянов ще поддържа и за създаване на Параклис “Свети Дух” в региона на Божия мост.

Билети в мрежата на Ивентим:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР