Десет спортни клуба сключиха договори с местната администрация за ползване

...
Десет спортни клуба сключиха договори с местната администрация за ползване
Коментари Харесай

10 клуба от Търговище сключиха договори за наем на общински спортни бази

Десет спортни клуба подписаха контракти с локалната администрация за прилагане чартърен на общински спортни бази в Търговище. Клубовете ще употребяват подготвителния комплекс на ул. " Хр.Ботев ", зала " Д. Стефанов " и залите за бокс и тенис на маса в комплекс " Н.Камов ", оповестиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. За финансиране на активността на клубовете Община Търговище отделя 77 000 лв..

Договорите са за 10 години и след провеждането на конкурс, според Наредбата за отдаване на общинските спортни парцели. Само един клуб, подал документи за присъединяване, не е утвърден. Причината е, че няма регистрация в Министерството на младежта и спорта. Не е осъществена такава и в инструкции от Общината период.

Наемателите на общинските бази имат право да получават и средства за поддръжката и консумативите им. Това планува Наредбата за финансовото подкрепяне на спортните клубове в общината. Сумата за всеки от тях е избрана самостоятелно. Тя е изчислена на база разноските за поддръжка на съответния обект през предходните 5 години. Целта е да се обезпечи използването и поддръжката на парцелите, както и да се основат предпоставки за по-ефективно и отговорно ръководство на базите, допълват от пресцентъра.

Тече и кандидатстването по Наредбата за финансово подкрепяне за реализирани спортни резултати през годината. Въпреки по-малкото участия в надпревари и спиранията в подготвителния развой, Община Търговище резервира средствата от 77 000 лева за подкрепяне на клубовете, разрастващи дейна активност. Документи се подават до 15 февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР