Десет от най-големите световни петролни и газови компании обявиха днес

...
Десет от най-големите световни петролни и газови компании обявиха днес
Коментари Харесай

10 петролни и газови компании инвестират в технологии със слаби парникови емисии

Десет от най-големите международни петролни и газови компании оповестиха през днешния ден на среща в Лондон три вложения в технологии и планове със слаби парникови излъчвания, съобщи Франс прес.

От 2014 година Би Джи Груп (BG Group), Би Пи (BP), ЕНИ (ENI), Пемекс (Pemex) Репсол (Repsol), Сауди Арамко (Saudi Aramco), Рилайънс индъстрис (Reliance Industries), Роял Дъч Шел (Royal Dutch Shell), Статойл (Statoil) и Тотал (Total) са обединени в петролно-газова самодейност за климата ПГИК (OGCI - Oil and Gas Climate Initiative).

През ноември 2016 година фирмите оповестиха, че основават ПГИК - капиталов фонд с 1 милиард $, който има за цел да поддържа развиването на технологии, намаляващи доста парниковите излъчвания.
Фондът разгласи през днешния ден, че ще влага в Солидия текнолъджис (Solidia Technologies) - сдружение за произвеждане на цимент и бетон с централа в Съединените щати, чиято патентована технология разрешава да се създават по-малко излъчвания, " употребявайки въглероден диоксид вместо вода за сгъстяване на бетона.

Втората инвестиция се отнася за Ачатс пауър (Achates Power), сдружение за разработка на новаторски мотори, които са в положение " доста да понижават парниковите излъчвания от колите ".
Инвестиционният фонд ще поддържа и план, " ориентиран към разработка на огромна газова централа с хващане и депозиране на въглерод, включващ потенциал за хващане на промишлен въглероден двуокис ". Стойността на вложенията не беше посочена.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР