Десет области в страната остават в т. нар. тъмночервена COVID

...
Десет области в страната остават в т. нар. тъмночервена COVID
Коментари Харесай

Десет области в страната остават в тъмночервената COVID зона

Десет области в страната остават в така наречен тъмночервена Коронавирус зона, където записаните нови инфектирани за интервал от две седмици, са над 500 души на 100 хиляди население. Но към този момент болестта продължава да отстъпва и към този момент. В тази категория новите случаи на COVID-19 за четиринайсет дни са сред 250 и 500 души на 100 хиляди население. Това сочи на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), основан на данните от до неделя (28 ноември).

Областите с най-високо разпространяване на ковид са Враца (751 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици), Перник (689), Монтана (626), София-град (619) и София-област (609).

Настоящата обстановка с ковид в България би означавала, че в случай че в идващите седмици стартира да се популяризира Омникрон, новият вид на SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на болестта COVID-19), равнищата на заболеваемост ще стартира да пораства от към този момент високо равнище. По-рано във вторник в ефира на Българската национална телевизия (БНТ) шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова съобщи, че.

Изискванията в България към този момент се свеждат до това хората, идващи от няколко африкански страни,.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР