Десет кандидати бяха номинирани да участват в надпреварата за наследник

...
Десет кандидати бяха номинирани да участват в надпреварата за наследник
Коментари Харесай

Един от тези 10 души ще е следващият британски премиер

Десет претенденти бяха номинирани да вземат участие в конкуренцията за правоприемник на Тереза Мей като водач на Консервативната партия и министър председател на Англия. Това заяви така наречен Комитет 1922 на торите, представен от "Ройтерс ".

Сред претендентите са любимецът и някогашен външен министър Борис Джонсън, наследникът му на поста Джереми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув, някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб, министърът на опазването на здравето Мат Ханкок и този на вътрешните работи Саджид Джавид.

Останалите претенденти са министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт, някогашният министърЕстер Маквей, някогашният водач на Камарата на общините Андреа Ледсъм и депутатът от консерваторите Марк Харпър.

По-рано от надпреварата разгласи, че се отдръпва депутатът Сам Джима. Той беше единственият претендент, който поддържаше концепцията да бъде проведен нов референдум за Брекзит.

В четвъртък ще бъде първият тур на гласуванията измежду депутатите на торите, в които те последователно ще стесняват броя на претендентите, до момента в който не останат единствено двама.

Последните двама, които останат, по-късно ще се явят на вътрешни избори, на които ще гласоподават членовете на партията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР