Десет хиляди лични карти трябва да бъдат подменени в Пловдив

...
Десет хиляди лични карти трябва да бъдат подменени в Пловдив
Коментари Харесай

Ускорено издаване на лични документи заради изборите в Пловдив

Десет хиляди персонални карти би трябвало да бъдат сменени в Пловдив до 11 юли, с цел да могат притежателите им да гласоподават на идните предварителни парламентарни избори. За да се подсигурява правото на глас на всеки искащ, от МВР-Пловдив стартират ускорено издаване на нови документи за идентичност.

Всеки, който съобщи елементарна услуга за издаване на персонална карта до 2 юли вместо за месец, ще получи новия си документ за седмица, освен това без да заплаща в допълнение.

" Тя ще бъде направена до края на работния ден на 9 юли и ще могат да си я получат на 10 или 11 юли в съответното звено, където са подали ", сподели Костадин Марков, шеф на бранш " Български документи за идентичност " в МВР-Пловдив.

За подалите заявки по-късно ще се издават удостоверения за гласоподаване. Това ще е допустимо и в самия избирателен ден, увериха от Министерство на вътрешните работи. Пред службите за документи в Пловдив към този момент се виждат опашки от чакащи за промяна на персонални карти.

Опашките пред гишетата е допустимо да се усилят още, защото през тази година изтича валидността на огромен брой документи за идентичност.

" Миналата година издадохме 120 000 персонални карти. От началото на тази година досега са издадени 50 000. Остават до края на годината да се подменят още 50 000 персонални карти ", добави още Костадин Марков.

Заради рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина от Министерство на вътрешните работи не чакат обичайния летен напор за промяна на задграничните паспорти. През пандемичната 2020 година броят на новоиздадените червени паспорти е намалял фрапантно с над 50%.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР