Десет европейски обществени медии ще споделят онлайн информационно съдържание, което

...
Десет европейски обществени медии ще споделят онлайн информационно съдържание, което
Коментари Харесай

Десет европейски медии ще споделят информационно съдържание на няколко езика

Десет европейски публични медии ще споделят онлайн осведомително наличие, което ще се превежда на няколко езика, с цел да се борят с дезинформацията, съобщи Франс прес.

Това цифрово съдействие по самодейност на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) има за цел да разреши " на публичните медии да преодолеят езиковите загради и да дават на публиката си заслужаващи доверие информации, създадени от разнообразни европейски сътрудници ", се споделя в изказване на ЕСРТ, който е най-голямото съдружие на публични медии в света.

В плана ще вземат участие френската социална телевизия Франс телевизион, немската социална медия Бе Ер-А Ер Де, белгийската Ер Те Бе Еф, испанската Ер Те Ве Е, финландската Юлейсрадио, ирландската Ар Ти И, италианската РАИ, португалската Ер Те Пе, и швейцарската Суисинфо, както и френско-германската телевизия Арте, посочи ЕСРТ, който е прочут и като уредник на състезанието Евровизия.

Участващите в плана медии ще дават осведомително наличие (текстове, видеоматериали и т.н.) на цифров хъб, където те автоматизирано ще се превеждат на няколко езика посредством " реформаторски принадлежности и процеси ", се споделя в изказването.

След това редактори ще сортират тематиките, които са от максимален интерес за съответната аудитория и ще ги пускат в уеб страницата си с инструмент за рекомендации, който ще стартира да работи от юли 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР